Akademija
StoryEditor

JEDNODNEVNI SEMINAR O NEFINANCIJSKOM IZVJEŠTAVANJU

10. Listopad 2016.

Hauska_600px

Organizator: Lider akademija

Programski partner: Hauska&Partner

Termin održavanja: 11.11.2016., od 9-16h

Mjesto održavanja: Kongresni centar Zagrebačkog velesajma, dvorana Cres

Kotizacija: 1.600,00 kuna + PDV, uključuje školarinu,  ručak i coffee break.

Popusti:

  • 10% za 3 > sudionika iz iste tvrtke
  • 10% pretplatnici Lidera

Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.


BROJ MJESTA NA SEMINARU JE OGRANIČEN! Osigurajte svoje mjesto na vrijeme!


Razlozi za održavanje seminara:

Veći broj i ujednačavanje kvalitete nefinancijskih izvještaja u zemljama članicama EU osnovni je motiv koji je potaknuo Europsku komisiju na donošenje Direktive o nefinancijskom izvještavanju i raznolikosti (2014/95/EU). Europska komisija želi potaknuti i veću raznolikost članova odbora direktora.

Hrvatska mora uskladiti svoje propise s ciljevima Direktive do 6. 12. 2016. Primjena Direktive počinje teći od 1. 1. 2017., a prvi nefinancijski izvještaji se moraju objaviti 2018.

Direktiva se odnosi na:

  • Velika poduzeća s više od 500 zaposlenika, bilancom većom od 20 milijuna eura ili prometom većim od 40 milijuna eura
  • Poduzeća uvrštena na burze, financijske institucije (banke i osiguravajuća društva) te poduzeća od posebnog društvenog interesa s obzirom na prirodu njihovog posla, veličinu ili broj zaposlenika.

Odabrana poduzeća i institucije moraju pripremiti nefinancijske izvještaje s informacijama o poslovnom modelu poduzeća, okolišu, društvenim utjecajima uključujući i zaposlenike, poštivanju ljudskih prava, borbe protiv korupcije i podmićivanja te raznolikosti sastava odbora direktora. U pripremi izvještaja mogu koristiti pojedine međunarodne okvire  kao što su Globalni sporazum Ujedinjenih naroda (UNGC), Smjernice za multinacionalna društva Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), normu ISO 26000, Smjernice za pripremu izvještaja o održivosti GRI-a i Međunarodni okvir za pripremu integriranih izvještaja .

­


Kome je seminar namijenjen:

  • članovima uprava
  • voditeljima poslovnih jedinica i funkcija (strategije i razvoja, ljudskih potencijala, financija i računovodstva, komunikacija i marketinga, nabave, zaštite okoliša i održivog razvoja)

Program seminara:

Kratki vodič kroz nefinancijsko izvještavanje i različite izvještajne okvire – upute za lakše snalaženje

Zašto je EU Direktiva prilika za kreiranje dodane vrijednosti za poduzeća

Priprema nefinancijskog izvještaja od A do Ž

  • procjena sadašnjeg stanja (due dilligence – rizici, politike, procesi, materijalnost pitanja i kvaliteta podataka)
  • izbor materijalnih pitanja i kako organizirati dijalog s dionicima u procesu izbora
  • organizacija i/ili nadogradnja procesa prikupljanja podataka
  • obrada i interpretacija podataka
  • pisanje izvještaja i kako napisati kvalitetan i relevantan izvještaj

Komunikacija nefinancijskih izvještaja i utjecaj nefinancijskog izvještavanja na reputaciju poduzeća i uključenost zaposlenika


O predavačicama:

Daria

Daria Mateljak MCIPR, direktorica je konzultantske kuće Hauska & Partner. Organizacijskim odnosima, strateškim komunikacijama i društveno odgovornim poslovanjem bavi se 25 godina. Savjetuje velike tvrtke u izradi i provedbi strateških planova iz područja DOP-a i održivog razvoja. Vodila je nekoliko timova za izradu nefinancijskih izvješća. Bila je članica tima za izradu hrvatske verzije GRI G4 smjernica. Članica je Upravnog vijeća Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Autorica je više stručnih i znanstvenih radova iz područja društveno odgovornog poslovanja. Uz svoj savjetnički rad, predaje na Hrvatskim studijima i Visokoj školi Edward Bernays kolegije iz područja komunikacija i društveno odgovornog poslovanja.


Andreja

Andreja Pavlović, starija je savjetnica i direktorica DOP-a u H&P Grupi. Ima skoro 20 godina iskustva u odnosima s javnošću, društveno odgovornom poslovanju i organizacijskim odnosima. Savjetuje na pitanjima DOP-a, održivosti i zaštite okoliša. Do sad je vodila i sudjelovala u radu timova za pripremu nefinancijskih izvještaja, a trenutno vodi tim koji se bavi isključivo određivanjem materijalnih pitanja za jednu hrvatsku kompaniju. Autorica je i koautorica stručnih i znanstvenih radova iz područja održivosti i društveno odgovornog poslovanja.  Aktivni je učesnik i inicijator hrvatskih nacionalnih DOP aktivnosti. Kao član ekspertne skupine UNDP-a sudjelovala je u prilagodbi Priručnika za poslovanje u zajednici Winning with Integrity, kao i razvoju metodologije za procjenu društvene odgovornosti i održive poslovne prakse hrvatskih tvrtki u okviru projekta HGK i HRPSOR-a. Predavač je na Visokoj školi Edward Bernays.


Ukratko o programskom partneru:

Hauska & Partner ima skoro petnaest godina iskustva u nefinancijskom izvještavanju i vodeći je savjetnik u pitanjima društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja u Hrvatskoj. Osim što pomaže i savjetuje u pripremi nefinancijskih izvještaja, Hauska & Partner ima niz stručnih referenci u uspostavljanju procesa izbora materijalnih pitanja i uključivanju dionika,

oblikovanju strategija društveno odgovornog poslovanja ili održivog razvoja, izradi etičkih kodeksa i politika za borbu protiv korupcije, oblikovanju procesa za primjenu društveno odgovornog poslovanja u okviru korporativnog upravljanja, edukaciji i oblikovanju različitih projekata društveno odgovornog poslovanja. Prva je savjetnička kuća koja od 2007. redovito izdaje izvještaje o održivosti na temelju smjernica GRI-a i načela UNGC-a, a objavila je i prvi online izvještaj u Hrvatskoj. U kategoriji malih tvrtki 2008., 2009. i 2010. dobila je nagradu Indeks DOP-a, a 2013. nagradu u kategoriji ‘odgovorne politike i prakse u radnoj okolini’ koju zajednički dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.


Više informacija na tel: 01 6333  - 536 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


07. svibanj 2024 09:03