Aktualno
StoryEditor

Bisnode najavljuje još pametniju upotrebu masovnih podataka i analitike

16. Travanj 2019.

Tvrtka Bisnode, najveći ponuđač naprednih poslovnih podataka i analitike u Europi, u svom najnovijem izvještaju o održivom razvoju najavljuje još pametniju upotrebu masovnih podataka i analitike. Na taj način će tvrtkama osigurati pametno odlučivanje za korištenje poslovnih prilika.

Pomoću pametnih podataka do pravih poslovnih odluka

Tvrtka Bisnode, stručnjak u sferi pametnih podataka, dio je privrede i društava na 19 tržišta na kojima je prisutna. Pomoću analitike i modela bodovanja, osigurava jasan uvid u ponašanje kupaca i pomoću dobivenih pametnih podataka rješava poduzetničke izazove na brz, pregledan i inovativan način. U tvrtci Bisnode su svjesni da odluke koje se donose svakog dana utječu na društvo, ljude i životnu sredinu i zato je cilj svojim poslovanjem pokazati odgovornost prema budućim generacijama. Iznova postavljeni održivi ciljevi tvrtke Bisnode u smislu obrade masovnih podataka najavljuju da će poduzetničke odluke u budućnosti biti još jednostavnije i manje rizične.

„Imamo pristup masovnim podacima. Cilj kompanije Bisnode je transformirati masovne podatke (eng. big data) u pametne podatke (eng. smart data) – pomoću preciznih, pravovremenih i sigurnih podataka tvrtkama možemo omogućiti pametno odlučivanje pri korištenju poslovnih prilika,“ rekao je generalni direktor kompanije Bisnode Magnus Silfverberg. „Uvjeren sam da pametni podaci doprinose boljem svijetu.“

Bisnode dokazuje da je održivo usmjereno društvo

Izvještaj o održivom razvoju za 2018. godinu tvrtke Bisnode prikazuje inicijative i ciljeve koje je društvo odredilo kao ključne u 2018. godini na svom putu do održivog razvoja i njihovo ostvarivanje. U izvještaju su, između ostalog, obuhvaćeni upravljanje održivim razvojem, digitalni održivi razvoj, kulturna različitost i uključivanje zaposlenih, ekološki otisak i održivo usmjereni lanac dobavljača.

Važnija dostignuća održivog razvoja u 2018. godini:

  • Usklađivanje poslovanja s uredbom o zaštiti podataka GDPR na nivou cijele tvrtke, u što je od 2016. do 2018. godine uloženo 60.000 sati.
  • Predanost najvišim standardima poslovne etike odražava se u kulturi tvrtke. Odbor je usvojio politiku etike korištenja podataka za sva tržišta, koja uključuje etički aspekt proizvoda i prodaje.
  • Ažurirana antikoruptivna politika tvrtke Bisnode, koju odlikuje nulta tolerancija na korupciju i ostvaruje se i u praksi: u 2018. godini u kompaniji nije bilo niti jednog potvrđenog slučaja korupcije.
  • Digitalni održivi razvoj zasniva se na zaštiti, privatnosti i sigurnosti podataka i njihovom integritetu. Bisnode je uveo posebna ovlaštena lica za zaštitu podataka društva, koja su odgovorna za mrežu ovlaštenih lica na svim tržištima društva.
  • Rad u 19 država donosi prednosti nacionalne i kulturne različitosti zaposlenih; njihovo opće zadovoljstvo odražava indeks povjerenja i angažiranosti zaposlenih (eNIS), koji je porastao od -6 u 2017. godini do +16 u 2018. godini.
  • Zalaganje za ravnopravnost spolova na svim razinama pokazuje se na udjelu od 45% žena u kompaniji s ciljem da se poveća broj žena na rukovodećim položajima za 2%.
  • Bisnode se kao multinacionalna tvrtka preusmjerava na obnovljive izvore energije (tamo gdje je to moguće; u Švedskom, u Belgiji, Austriji i Švicarskoj) i zalaže se za smanjenje ekološkog otiska.
  • Ocjenjivanje svijesti kupaca (NPS) dostiglo je 71.000 klijenata s odazivom 9,3%. Na ljestvici od 1 do 10, 35% klijenata kompaniju je ocijenilo s 9 ili 10.
  • Naši zaposlenici samostalno sudjeluju u humanitarnim aktivnosti, prikupljaju čepove od boca za oboljele od raka. Svake godine doniramo 5000 kuna udruzi PUŽ (put u život) za kupovinu didaktičkih pomagala.

Kompanija Bisnode je od 2015. godine potpisnica najveće svjetske održive inicijative Ujedinjenih nacija UN Global Compact. U svom poslovanju i strateškim smjernicama poštuje 10 univerzalnih principa kod ljudskih prava, standarda rada, brine o životnoj sredini i antikoruptivnom djelovanju. U protekloj godini se tvrtka zalagala za to da dostigne što veću usklađenost s ciljevima UN Global Compact u smjeru održivog razvoja.

Ovaj izvještaj kompanije Bisnode je pripremljen u skladu sa smjernicama GRI za pisanje održivog izvještaja neprofitne organizacije Global Reporting Initiative (GRI), koje omogućavaju sistematičan pristup održivom razvoju kao sastavnom delu našeg svakodnevnog rada.

19. travanj 2024 15:51