Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska liječnička komora organizira dodatnu edukaciju za liječnike opće medicine

07. Svibanj 2019.

Hrvatska liječnička komora nastavlja svoj projekt kontinuiranog stručnog usavršavanja liječnika opće/obiteljske medicine, u sklopu kojeg će na jesen organizirati 160 edukativnih radionica u cijeloj Hrvatskoj.

Projekt je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, a cjelokupni budžet projekta iznosi 30 milijuna kuna, stoji u priopćenju.

Rezultat prve faze tog Komorinog projekta, pored provedenih natječajnih procedura, su pripremljene četiri knjige standardiziranih edukativnih materijala iz svih područja medicine s temama od interesa za liječnike opće i obiteljske medicine, koje će biti tiskane tijekom ljeta.

U HLK-u najavljuju kako će tijekom svibnja biti organizirana javna prezentacija projekta, zajedno s aplikacijom za prijavu sudionika te će početi prijava sudionika.

Druga faza, to jest 160 edukativnih radionica kreće na jesen. Na tim radionicama će svi zainteresirani liječnici opće ili obiteljske medicine proći sav predviđeni stručni sadržaj. Pritom će se koristiti sofisticirana metodologija učenja s mjerenjem količine usvojenog znanja. Radionice će biti organizirane u svakoj od četiri hrvatske regije (istočna, središnja, južna i zapadna Hrvatska) kako bi dostupnost u svim regijama bila podjednaka.

25. travanj 2024 23:13