Hrvatska
StoryEditor

Ivo Baldasar podupire Komadinu

13. Siječanj 2016.
Piše:
liderhrt

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar potvrdio je da će na predstojećim izborima za predsjednika SDP-a podržati Zlatka Komadinu, sadašnjeg potpredsjednika stranke i primorsko-goranskog župana, te najavio da će se zaključkom o tom pitanju očitovati splitska organizacija stranke.

Baldasar je ocijenio da u SDP-u nema dovoljno demokracije na koju se u stranci trebaju vratiti, a aktualnom vodstvu SDP-a na čelu sa Zoranom Milanovićem zamjera i da se nije dovoljno konzultiralo s članstvom i poštivalo ga.

- Primarni razlog zašto ću glasati za Zlatka Komadinu je onaj trenutak kada postoji cijeli niz neuspjeha. Mislim da rukovodstvo SDP-a zaista treba samo otići, bez da ih netko gura ili proziva. Trebaju otići ili staviti svoj mandat na raspolaganje, a ako se žele ponovno kandidirati onda će ih članovi odabrati. To sam rekao nekoliko puta jer se radi o demokratskoj proceduri - izjavio je.

Time je ponovio svoju poruku s kraja prošle godine, kada je pozvao vodstvo stranke i Milanovića da, nakon gubitka izbora te zbog manjka unutarstranačke demokracije, podnesu ostavke.

11. svibanj 2024 19:39