Hrvatska
StoryEditor

Koje potencijale za razvoj turizma u Hrvatskoj nose sport i sportski događaji?

12. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Da sport sve više dobiva na važnosti ne samo za zdravlje u svakodnevnom, stresom opterećenom načinu života, nego i u turističkim kretanjima ukazali su sudionici Međunarodne znanstvene konferencije STC’16 “Red, green and blue strategies in Sport Tourism” koja se od 6.-8. travnja 2016. godine u organizaciji Katedre za turizam Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Da sport sve više dobiva na važnosti ne samo za zdravlje u svakodnevnom, stresom opterećenom načinu života, nego i u turističkim kretanjima ukazali su sudionici Međunarodne znanstvene konferencije STC’16 “Red, green and blue strategies in Sport Tourism” koja se  od 6.-8. travnja 2016. godine u organizaciji Katedre za turizam Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske gospodarske komore, održala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom konferencije ukazalo se na potencijale nekih od oblika sporta za razvoj turizma i regije, ali na neke od opasnosti nekontroliranog i neplaniranog razvoja sportskog turizma, posebice što se tiče njegovog utjecaja na okoliš. Sudionici konferencije mogli su  na primjerima iz Španjolske, Češke Republike, Katara, Finske, Švicarske i drugih zemalja saznati koje potencijale za razvoj turizma u Hrvatskoj u sebi nose  biciklizam, golf, sportska događanja i druge sportske aktivnosti i vrste sporta.

Nužno je naglasiti kako je u sklopu ove konferencije pokrenuta i inicijativa "Sport za slijepe proširuje perspektive"  - Goalball. Jedan od ciljeva ove inicijative je da se na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i Kineziološkim fakultetom, pokrene izvođenje sporta Goalball, a krajnji cilj je implementirati ovu aktivnost na razini Sveučilišta i time dovesti do šire senzibilizacije studenata prema osobama s invaliditetom.

09. svibanj 2024 07:38