Hrvatska
StoryEditor

Marko Rakar na čelu Europskog udruženja političkih konzultanata

21. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Komunikacijski stručnjak i politički savjetnik Marko Rakar izabran je danas za novog predsjednika Europskog udruženja političkih konzultanata (European Association of Political Consultants – EAPC, http://www.eapc.eu/). Rakar je za predsjednika EAPC-a, koje okuplja članove iz 20 zemalja, izabran na godišnjoj skupštini udruge održanoj u Danskoj. Prvi član EAPC-a iz Hrvatske, Rakar je prije izbora na mjesto predsjednika, bio član Upravnog odbora i potpredsjednik.

- Ponosan sam i sretan što je kroz ovo priznanje i Hrvatska prepoznata kao zemlja čiji stručnjaci kroz ovako visoke pozicije u stručnim udrugama mogu pridonjeti razvoju struke i demokracije u Hrvatskoj i u svijetu, prilikom preuzimanja dužnosti izjavio je Rakar.

European Association of Political Consultants (EAPC) je vodeće profesionalno udruženje političkih konzultanata i komunikacijskih savjetnika u politici i javnim službama u Europi. Udruženje je osnovano 1996. godine.

Marko Rakar (1972.) je izvršni direktor konzultantske tvrtke MRAK usluge d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska. Iza sebe ima cjeloživotno iskustvo rada i pisanja za medije. Vodio je ili sudjelovao kao savjetnik na više uspješnih kampanja i političkih utrka za razne organizacije, stranke i nezavisne kandidate na predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima u Hrvatskoj, Europi, Aziji, Latinskoj Americi i SAD-u.

25. travanj 2024 09:14