Hrvatska
StoryEditor

Matković i Mihanović na klupi za svjedoke

17. Prosinac 2012.

U nastavku suđenja u slučaju Fimi media trebali bi svjedočiti bivši direktor Zračne luke Zagreb Boško Matković i nekadašnji član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović.

On je u javnosti prvi progovorio o izvlačenju novca preko Fimi medije, čime se po tvrdnjama tužiteljstva punio i HDZ-ov ‘crni fond‘.

Na prošlom ročištu svjedočio je Dabiša Bučanac, koji izjavio da je Plinacro s Fimi medijom sklopio četiri ugovora vrijedna 5,4 milijuna kuna, a neki nisu bili u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Nevenka Cujzek izjavila je da je MUP imao dva ugovora s Fimi medijom. Tadašnji ministar Ivica Kirin naložio joj je da se upozna s Nevenkom Jurak, vlasnicom Fimi medije. Navela je da su Jurak i optuženi Mladen Barišić prije potpisivanja ugovora posjećivali Kirina u uredu.

HDZ, Ivo Sanader i troje bivših stranačkih dužnosnika terete se za nezakonito izvlačenje 70 milijuna kuna iz državnih tvrtki i institucija te punjenje HDZ-ova crnog fonda. Optužbe da su preko Fimi medije izvlačili državni novac odbacuju Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček. Krivnju su priznali rizničar Mladen Barišić, blagajnica Branka Pavošević i Nevenka Jurak iz Fimi medije.

20. svibanj 2024 19:02