Hrvatska
StoryEditor

Nacionalna zaklada raspisala preko 10 milijuna kuna vrijedne natječaje

17. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Nacionalna zaklada raspisala je dva natječaja za odobravanje financijske podrške te jedan poziv za iskaz interesa za prijavu projekata međunarodne suradnje i razvojne pomoći.

Prvi natječaj za dodjelu financijske pomoći raspisan je za projekte demokratizacije i razvoja civilnog društva, a mogu se prijaviti udruge i privatne zaklade u partnerstvu pet organizacija iz različitih županija. Sredstva se trebaju iskoristiti za provedbu projekata na razini Hrvatske i Europske uniji kroz prijenos ‘specifičnih znanja i vještina među organizacijama civilnoga društva i različitim podsektorima djelovanja, povećanje njihovog utjecaja i vidljivosti djelovanja, unapređenje metoda podizanja svijesti javnog mijenja i uključivanja građana kroz javno zagovaranje te neformalno obrazovanje i kampanje za učinkovitiju provedbu javnih politika i unapređenje demokratskih institucija društva i vladavine prava‘. Ovim natječajem može biti odobreno najviše 10 projekata, a visina financijske podrške je od 200 tisuća do 380 tisuća kuna.

Natječaj za dodjelu financijskih sredstava za institucionalnu podršku stabilizaciji i/ili razvoju udruge predviđa dodjelu sredstava u tri kategorije. Institucionalne podrške su specifičan oblik ulaganja Nacionalne zaklade u stabilizaciju i razvoj isključivo udruga registriranih u Hrvatskoj, a dodjelit će se do 10 podrški u iznosu do 400 tisuća kuna, do 15 podrški do 200 tisuća kuna te do pet podrški do 75 tisuća kuna. Uvjet je da udruge svojim aktivnostima doprinose promjenama u društvu u svom području djelovanja ili više područja djelovanja, a institucionalna podrška ostvaruje se na rok od 3 godine.

Poziv za projekte međunarodne suradnje i razvojne pomoći ‘Suradnjom do razvoja‘ namijenjen je udrugama i zakladama koje imaju znanja, iskustvo i vještine vezane uz područja raspisana pozivom koja, uz podršku Nacionalne zaklade, mogu prenijeti zemljama u razvoju. Može biti odobreno najviše pet projekata, a visina pojedine financijske podrške koja može biti odobrena je od 100 tisuća do 150 tisuća kuna. Rok za prijavu je do 17. rujna ove godine.

03. svibanj 2024 15:43