Hrvatska
StoryEditor

‘Nikad više ne bih htio biti ministar branitelja‘

31. Listopad 2014.
Piše:
liderhrt

Ako na sljedećim parlamentarnim izborima pobijedi SDP, ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić ne bi htio biti ministar branitelja.

Nikada više. Nikada više, to je ono što je sigurno. Dao sam im srce, dao sam im dušu. Imam i obiteljskih i zdravstvenih problema isključivo zbog rada s braniteljima, izjavio je ministar u Vukovaru pošto je s učenicima osmih razreda nekoliko osnovnih škola Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije uključenih u ogledni projekt Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru odao počast žrtavama ubijenim na tome mjestu 1991.

Također je ponovio kako ne namjerava dati ostavku zbog prosvjeda dijela branitelja u Zagrebu te da je nesporazume, ako postoje, moguće rješavati jedino razgovorom.

Tri su načina, jedan je da me smijeni predsjednik Vlade, drugi da se prosvjednici malo strpe i dođe do izbora, a treći je, kada bih vidio da sam učinio nešto loše protiv branitelja, sam bih podnio ostavku, rekao je Matić.

Istaknuo je kako će se uskoro pred zastupnicima u Hrvatskome saboru pojaviti izvješće ministarstva o provedbi Zakona o hrvatskim braniteljiam, koje je, kako je rekao, na odborima prihvaćeno jednoglasno, što mu je znak da radi ispravno.

Imamo zakon i zakon se provodi. Nikome ništa manje ni više od toga, poručio je ministar.

19. svibanj 2024 07:55