Hrvatska
StoryEditor

Potpora za 33 vukovarska poduzetnika od 1,3 milijuna kuna

17. Lipanj 2016.

Ugovore o ostvarenju potpora iz Programa mjera poticanja poduzetništva na području grada Vukovara, danas su s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom potpisala 33 vukovarska poduzetnika i time povukla 1,3 milijuna kuna koje je za poticanje poduzetnika osigurao grad Vukovar.

Ističući zadovoljstvo što grad može pomoći poduzetnicima, Penava ih je pozvao da gradskoj upravi predlažu kako im može pomoći, jer, kako je rekao, grad je partner poduzetnicima, a uspjeh vukovarskih poduzetnika je i uspjeh grada. Izvijestio je da je u 2016. godini u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara osigurano 5,5 milijuna kuna za razne mjere poticanja poduzetništva, od čega je grad osigurao 3 milijuna kuna. Podsjetio je da je iz Programa poticanja poduzetništva u travnju ove godine 86 vukovarskih poduzetnika povuklo ukupno 1,4 milijuna kuna pa je s današnjim danom grad potpisao 119 ugovora s poduzetnicima i plasirao im 2,7 milijuna kuna.

Direktorica Fonda za obnovu i razvoj Vukovara Ljiljana Blažević pozvala je poduzetnike da na sličan način na koji su aplicirali za ova sredstva, krenu prema natječajima za novac iz europskih fondova.

04. svibanj 2024 20:36