Hrvatska
StoryEditor

Svaki lažni branitelj državu stoji milijun eura

19. Prosinac 2013.
Piše:
liderhrt

Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je na konferenciji za novinare kako je Registar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata od objave prije godinu dana ispunio svoju svrhu jer je do sada 55 lažnih branitelja izgubilo prava koja su imali, a nekoliko tisuća prijava protiv tzv. lažnih branitelja Ministarstvo je proslijedilo Ravnateljstvu policije.

Ponovio je da je jedan lažni branitelj državu stajao milijun eura te da je time ušteđeno 55 milijuna eura, nasuprot 30.000 kuna, koliko je stajala objava Registra.

Rekao je kako je Registar, osim pomoći da se iz njega izdvoje oni kojima tamo nije mjesto, pomogao i u rješavanju svih drugih statusnih pitanja istinskih branitelja.

- Zloguki proroci tvrdilisu kako će se objavom registra doći do samoubojstava branitelja, da će biti novih optužnica i zaustavljanja na granicama. Tada sam tvrdio i nakon godinu dana se potvrđuje kako nema novih samoubojstava, nema novih zaustavljanja na granicama ni optužnica. Polako, ali sigurno odvajamo žito od kukolja, zaključio je Matić.

26. svibanj 2024 17:36