Svijet
StoryEditor

Švicarci vraćaju hotele u Kranjskoj Gori u život

20. Travanj 2013.

Švicarska hotelijerska firma Sophos vodit će ubuduće poslove marketinga i financijskog upravljanja za šest hotela u Kranjskoj Gori u vlasništvu domaće tvrtke Hit Alpinea koja bankama duguje 25 milijuna eura, te s njima vodi pregovore o reprogramu.

Prema ugovoru koji su potpisali direktor i vlasnik Sophosa Fernand Donnet i direktor Hit Alpinee Miran Čurin, Švicarci će hotelima u Kranjskoj Gori upravljati idućih deset godina, uz godišnju proviziju od četiri do pet posto od njihova prometa, od čega je dio fiksna provizija, a dio bonus vezan na povećanje prihoda, objavili su u subotu slovenski mediji.

Donnet je za ljubljanski "Dnevnik" izjavio da su sa svojim vrhunskim hotelskim menadžerima prisutni ne samo u Švicarskoj nego u još desetak drugih država, među ostalim u Ukrajini, Crnoj Gori i Azerbejdžanu.

U Kranjskoj Gori Sophos dobrim upravljanjem hotelima i boljom prodajom kapaciteta namjerava njihov prihod povećati na dvadesetak milijuna eura, kako bi se omogućilo vraćanje kredita i modernizacija hotela.

07. svibanj 2024 06:10