Aktualno
StoryEditor

FER i HT dogovorili petogodišnju suradnju na STEM području

24. Listopad 2016.

Zagrebački Fakultet elektronike i računarstva i Hrvatski telekom potpisali su u ponedjeljak petogodišnji ugovor o suradnji s ciljem razvijanja zajedničkih projekata te razmjene znanja i prakse iz STEM područja, rečeno je na predstavljanju te suradnje na FER-u.

Dekan FER-a Mislav Grgić podsjetio je da suradnja FER-a i HT-a traje već 50-ak godina, a da je ovaj ugovor zapravo nastavak suradnje koja je s HT-om intenzivno započela 2006.

"Vrijednost ovog petogodišnjeg ugovora s HT-om je maksimalnih 6 milijuna kuna, toliko je bio vrijedan i naš prethodni petogodišnji ugovor, a koliko ćemo od toga potrošiti pokazat će vrijeme", kazao je Hini Grgić. Podsjetio je da su s HT-om nedavno pokrenuli i HT STEM HUB u sklopu čega se studenti također mogu upoznavati s radom HT-a i razvijati svoje projekte, ali i HT-ovi zaposlenici, kroz izborne kolegije, mogu sudjelovati u izvođenju nastave na temu informacijskih i komunikacijskih usluga i mreža.

Predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković istaknuo je da će temeljem ugovora HT pomoći studentima da dođu u HT na praksu, a moguće se kasnije i zaposle.

"Ovo je vrijedan ugovor s kojim počinjemo višu razinu suradnje s FER-om s ciljem pomoći mladoj STEM generaciji i studentima FER-a da dođu raditi u HT i na europskim projektima, a da ne odlaze iz Hrvatske", kazao je Tomašković ocjenjujući da su mladi STEM-ovci (Science-Technology-Engineering-Mathematics) pokretači digitalnog društva.

Zadovoljstvo ugovorom i budućom suradnjom izrazila je i članica Uprave HT-a za ljudske resurse Marija Felkel naglašavajući da je FER cijenjena ustanova i izvan granica Hrvatske te da se HT, kao velika kompanija i jedna od najvećih privatnih investitora na hrvatskom tržištu, veseli radu sa studentima.

"Suradnjom ćemo omogućiti kvalitetne prakse za studente u HT-u, a već smo i počeli s nekim aktivnostima poput stipendiranja studenata FER-a, što i nastavljamo, pri čemu su stipendije 3.000 kuna mjesečno, a zajednički pripremamo i natjecanja Hackaton, za što već imamo velik odaziv i timova i pojedinaca", kazala je Felkel.

03. svibanj 2024 14:59