Aktualno
StoryEditor

Goran Litvan: Ivicu Todorića za stečajnog upravitelja Uljanika

04. Ožujak 2019.

Kao da u slučaju Uljanik gledamo ‘deja vu‘. Najprije je problem bio u Danku Končaru, kojeg je izabrala Uprava Uljanika, a nije bio po volji Vladi, a sad su zahladili državni odnosi i s novim spasiteljem, Tomislavom Debeljakom.

I, dok je 3. maj dobio još jedan produžetak, ovaj put od dva tjedna za spas od stečaja, Uljanik je sve bliže stečaju. Pa u komu je zapravo problem? U Končaru i Debeljaku, koji ustvari nemaju dovoljno novca i ne žele ulagati? U Uljaniku koji ne treba spašavati? U državi koja zna samo plaćati dokle joj Europska komisija dopusti da troši naš novac?

Kako god, stečaj je sve izglednija opcija, a prije tjedan dana objavili smo da se već razgovaralo s Darkom Šketom, kriznim menadžerom koji je kao stečajni upravitelj spasio Pevec.

No moglo bi se razmišljati i o drugom kadrovskom rješenju. Zašto ne angažirati Ivicu Todorića? Pravi sudski proces protiv njega predugo će trajati s neizvjesnim završetkom, pa bi trebalo s njim ekspresno dogovoriti - društveno koristan rad. A to ne mora biti guljenje krumpira, može biti – stečajni upravitelj. Čovjek je podigao pa upropastio jedan koncern. Istu pogrešku neće valjda napraviti dvaput.

19. travanj 2024 04:23