Aktualno
StoryEditor

Klub obiteljskih tvrtki: Društveno odgovorni lideri i međugeneracijska tranzicija

23. Rujan 2016.

Društveno odgovorni lideri kapetani su duge plovidbe koji razmišljaju generacijama unaprijed. Sve veći je broj izazova koji bitno otežavaju donošenje odluka i postizanje željenih rezultata.  Ponajveći izazov upravljanja danas je kako uskladiti snažan pritisak za postizanje što boljih rezultata na kratki rok s potrebom dugoročnog razmišljanja i djelovanja. Kako, drugim riječima, uskladiti ove naizgled nepomirljive zahtjeve?

To su bile teme radionice posvećene važnosti društveno odgovornog liderstva za uspješnu međugeneracijsku tranziciju u obiteljskim tvrtkama koju su za članove Liderova Kluba obiteljskih tvrtki  održali Miljenko Cimeša, predsjednik  Društva za organizacijsko učenje -  SoL Hrvatska i SoL konzultant, i Andreja Pavlović, partnerica i starija savjetnica u konzultantskoj kući Hauska & Partner.

Sudionici radionice dobili su uvid u program Razvoja društveno odgovornih lidera. Tijekom radionice razgovarali su o ključnim izazovima s kojima se suočavaju njihove tvrtke te međusobno razmijenili svoja iskustva.

Iduća radionica za članove Liderova Kluba obiteljskih tvrtki, koja će biti održana koncem listopada,  bavit će se temom uređivanja vlasničkih odnosa, što je jedan od najvećih izazova u prijenosu obiteljske tvrtke na narednu generaciju. Radionicu će održati odvjetnik Danijel Pribanić koji će sudionike upoznati s raznim mogućnostima prijenosa poslovanja na nasljednike pri čemu nasljednopravna pravila ne moraju uvijek biti u prvom planu.

Više o klubu: https://lider.media/klubovi/klub-obiteljskih-tvrtki/klub-obiteljskih-tvrtki/

03. svibanj 2024 14:53