Poslovna scena
StoryEditor

Blitz-CineStar otvara u Srbiji najveći megaplex u regiji

12. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Tvrtka Delta Real Estate postigla je dogovor sa Blitz-CineStarom, najvećim kinooperaterom u regiji o zakupu prostora za CineStar Planet u sklopu trgovačkog centra Delta Planet koji će biti izgrađen u Beogradu.

U priopćenju za medije se navodi kako će CineStar Planet biti u potpunosti digitalizirani megaplex s 18 dvorana ukupnog kapaciteta 3.300 sjedala. U ovom, najvećem kinu u regiji, prikazivat će se oko 200 novih filmskih naslova godišnje i to paralelno sa svjetskim kinima. Osim filmova, posjetitelji će moći uživati i u alternativnim sadržajima poput live prijenosa koncerata, opera, baleta i sportskih događanja, objedinjenih pod nazivom ‘Spektakli u CineStaru‘. Potpuni užitak gledanja filmova omogućavat će komforne klimatizirane dvorane s ‘wall to wall‘ platnima i najkvalitetnijom audiovizualnom tehnologijom. Čak deset dvorana bit će opremljeno najnovijom 3D digitalnom tehnologijom, a dvije CineStar eXtreme dvorane zvučnim sistemom Auro 11.1 3D, koji omogućuje zapanjujuće iskustvo 3D zvuka na tri prostorne osi (širina, dubina i visina) umjesto na dvije osi tradicionalnog surround zvuka. Otvaranje je predviđeno u jesen 2014. godine.

- CineStar kina su kroz godine svojim radom, kvalitetnom uslugom i ponudom filmova stvorili veliki krug vjernih posjetitelja, koji svoje slobodno vrijeme rado provode u kinima s pet zvjezdica. Upravo zbog toga, nikada ne posustajemo već intenzivno nastavljamo s ulaganjem i zato, nakon uspješnog razvijanja multiplexa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, tvrtka Blitz-CineStar odlučila je proširiti svoju djelatnost i na srpsko tržište. Zahvaljujući budućem Deltinom trgovačkom centru Delta Planet, idealnoj lokaciji za CineStar kino, počinjemo s radom na najvećem i najprestižnijem megaplexu u čitavoj regiji koji uključuje IMAX i Gold Class kina. Potpuno sam uvjeren kako će CineStar Planet biti najuspješnije kino na prostorima bivše Jugoslavije i da je ovaj projekt samo početak dugoročne suradnje s tvrtkom Delta, izjavio je Hrvoje Krstulović, član Uprave tvrtke Blitz-CineStar.

- Delta Planet će prvi u Srbiji, u suradnji s CineStar-om, ponuditi kino s najsuvremenijom IMAX tehnologijom, s kvalitetom slike i tona kakva još nije viđena i doživljena na ovim prostorima. Izuzetno smo zadovoljni suradnjom, te vjerujemo kako ćemo zahvaljujući spoju kvalitetnog trgovačkog centra i kina stvoriti top destinaciju u Srbiji i regiji. Ovo je samo potvrda naše najave da će Delta Planet ponuditi vrhunske i dosad neviđene sadržaje na ovim prostorima. Također, razmatramo opcije kako da sa CineStarom nastavimo suradnju na drugim, novim projektima, izjavio je generalni direktor Delta Real Estate Grupe, Vojislav Glavinić.

04. svibanj 2024 09:40