Poslovna scena
StoryEditor

Uljanik isporučio brod azerbajdžanskoj kompaniji

27. Rujan 2012.

Pulsko brodogradilište Uljanik je kompaniji iz Azerbajdžana isporučilo brod Balaken za prijevoz vagona. Riječ je o drugom od dva ugovorena broda za kompaniju ‘Azerbaijan State Caspian Shipping Company‘, nosivosti 5 tisuća tona za prijevoz vagona Kaspijem.

Brod je dužine 154,8 i širine 17,5 metara, a pokretat će ga dva Uljanikova MAN B&W motora svaki snage 2000 kW, s kojim će postizati brzinu od 14,5 čvorova. Ukupno će moći prevoziti 54 vagona. Od početka montaže Balakena na navozu, 30. ožujka ove godine, do današnje isporuke vlasniku prošlo nepunih šest mjeseci, što je najkraće razdoblje od početka montaže do isporuke u posljednjih 15-ak godina, te predstavlja izniman uspjeh svih radnika Uljanika, ističu iz pulskog brodogradilišta.

Ugovor za gradnju ovog broda potpisan je u svibnju 2011., a brod je u more porinut 15. lipnja ove godine. Uskoro nakon isporuke brod Balaken će s posadom isploviti put Kaspija. Uljanik je prije dva tjedna istoj kompaniji isporučio wagon carrier Bardu, brod istovjetan Balakenu.

10. svibanj 2024 21:40