Aktualno
StoryEditor

Uskoro Dan poduzetnika: Hrvatska - država inovacije ili improvizacije

20. Svibanj 2019.

Središnji događaj Hrvatske udruge poslodavaca, Dan poduzetnika, bit će održan 10. lipnja 2019. s početkom u 11 sati u hotelu Westin u Zagrebu. Ovogodišnji Dan poduzetnika bit će posvećen poticanju inovacija i kreativnosti u poslovanju s ciljem podizanja produktivnosti i konkurentnosti hrvatskih kompanija i gospodarstva, a ponovno se na njemu očekuje više od 700 uzvanika iz političkog, gospodarskog i javnog života zemlje.

„Kreativnost i inovativnost, kao dvije od šest ključnih vrijednosti kompanije, prepoznajemo u radu svih onih koji rješenja pronalaze promatrajući situacije iz nekoliko različitih perspektiva, koji nove pristupe primjenjuju u skladu s postojećim procesima, koji gledaju širu sliku, koji razmišljaju korak dalje  ‘gdje želimo biti‘, a ne samo ‘gdje smo sada‘. Inovativni pojedinci pogreške prihvaćaju kao izazove za kreiranje novih ideja, uče iz njih, kontinuirano preispituju postojeće stanje, uvažavaju i konstruktivno nadograđuju svoje i timske ideje.  Stvaraju okruženje i ozračje u kojem se oni sami i njihovi kolege ne boje preuzeti rizik. Kreativni su i oni koji uspješno mobiliziraju druge da implementiraju inovacije i promjene. Njih u Belupu ne nedostaje. I upravo zbog njih bilo bi jednostavno reći da je Belupo uspješna hrvatska farmaceutska tvrtka“ – izjavio je Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa.

„HT ima mogućnost ponuditi hrvatskom društvu najsuvremenije tehnologije i usluge, koje će ga uvesti u digitalnu eru i stvoriti više prilika za kvalitetniji život u Hrvatskoj. Preduvjet za digitalizaciju su kontinuirane investicije koje HT, prepoznat kao najveći privatni investitor u zemlji, realizira iz godine u godinu. Investicije su nam omogućile vrhunsku mrežu koja je temelj pružanja naprednih usluga i rješenja bitnih za digitalizaciju društva. Stoga je važno osigurati poticajno investicijsko okruženje koje podržava digitalna ulaganja, ali osigurati i veću fleksibilnost. Želimo svakome pružiti priliku da bude dio digitalnog svijeta. Stoga gradimo digitalnu kompaniju koja podrazumijeva brz i fleksibilan način rada usmjeren na zadovoljstvo korisnika“ - izjavio je Ivan Bartulović, član Uprave i glavni direktor za ljudske resurse (CHRO) u Hrvatskom Telekomu.

Bolje i uspješnije budućnosti nema ni bez poticanja mlađih naraštaja na hrabriji iskorak u poduzetničke vode, stoga će i ove godine prvih pet najboljih škola, pobjednika HUP-ovog natječaja „Poduzetnici budućnosti“ biti predstavljeni na Danu poduzetnika gdje će im nagrade svečano uručiti ugledni gospodarstvenici i predstavnici medija.

25. travanj 2024 08:11