Aktualno
StoryEditor

Susini na Weekend Media Festivalu: Brendovi su dio rješenja problema u društvu

23. Rujan 2018.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=BlmkXzRjR9Y[/embed]

Etika je postala nova društvena valuta, tvrdi Walter Susini, potpredsjednik za marketing Coca-Cole za EMEA regiju. Uvjeren je da brendovi danas više nego ikad imaju misiju i da nikad nije bilo bolje vrijeme za zauzeti se za neku višu svrhu.

>>>Hrvatski izbornik Zlatko Dalić gost 11. Weekend Media Festivala

Na predavanju “Dobar posao je dobar za posao” na Weekend Media Festivalu istaknuo je rezultate istraživanja koji pokazuju da su zaposlenici kompanije koja ima svrhu zadovoljniji i više angažirani.

Trećina europskih kupaca kupuje od brandova koji su društveno i ekološki osvješteni. Kupci se danas pitaju kako brend pomaže ženama, mladima, izbjeglicama, društvu općenito?

- Ja za sebe volim reći da sam brend aktivist. Brendovi su dio rješenja problema. Ako u to ne vjerujete, bavite se pogrešnim poslom, kazao je Susini.

Prikazao je nekoliko kampanja Coca-Cole koje su provedene diljem svijeta i kojima su se borili protiv rasizma, homofobije, diskriminacije žena i promicali toleranciju.

>>>Cinestarovo ljetno kino otvorilo 11. Weekend Media Festival

Otkrio je i nekoliko koraka kako napraviti pomak iz korporativne društvene odgovornosti u relevantne svrhe robnih marki. Važno je, kaže, ne bojati se naljutiti druge, uvijek odabirati najveći ulog, nikad najlakši put, raditi ono što propovijedamo, poticati društvene promjene i rasprave, biti iskreni kad nemamo sve odgovore i uvijek odabirati važna pitanja jer ona imaju najveći utjecaj.

19. travanj 2024 13:53