Arhiva
StoryEditor

Pobjeda Tadića, Nikolić priznao poraz

03. Veljača 2008.
Piše:
lider.media

Predsjednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić priznao je izborni poraz i čestitao pobjedu Borisu Tadiću, piše beogradska Politika. Nikolić je na konferenciji za novinare rekao da je Tadić, pobjedio u drugom krugu i da je razlika između njih dvojice oko dva posto.Službene i konačne izborne rezultate RIK mora objaviti najkasnije do četvrtka, u 20 sati 

Republička izborna komisija (RIK) objavila je u 22 sata da je na temelju 57,5 posto obrađenih biračkih mjesta u prednosti Boris Tadić, koji je osvojio 51,16 posto glasova, a Tomislav Nikolić 47,18 posto. Prema procjeni Centra za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), na osnovu 90 posto obrađenog uzorka, Boris Tadić je dobio oko 120 tisuća glasova više od Tomislava Nikolića u drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji.

Kako je na konferenciji za novinare, u nedjelju nakon 21 sat, kazao izvršni direktor CeSID-a Zoran Lučić, s obzirom na relativno malu razliku između glasova koje su dobila dvojica kandidata, trebat će pričekati obradu cijelog uzorka (491 referentno biračko mjesto, koje pokriva 90 posto biračkog tijela), ali se već u ovom trenutku može reći da je Boris Tadić pobjednik drugog kruga predsjedničkih izbora, piše Hina.

"Po dosad obrađenom, Boris Tadić je dobio 50,5 posto, a Tomislav Nikolić 47,9 posto glasova", kazao je Lučić, odnosno Tadić je dobio dva milijuna i 300 tisuća glasova, a Nikolić dva milijuna i 180 tisuća glasova.Na birališta je, prema procjeni CeSID-a, izašlo 67,6 posto, odnosno 4.540.000 tisuća birača. (M.N.)

20. travanj 2024 17:32