Klub izvoznika
StoryEditor

Promet hrvatskih proizvođača kroz Sparovu prodajnu mrežu 170 milijuna eura

29. Veljača 2024.
Špar, Velika Gorica

Ukupan ostvareni promet hrvatskih proizvođača kroz SPAR-ovu maloprodajnu mrežu u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji iznosi 170 milijuna eura, objavili su u četvrtak iz Spara Hrvatska.

Hrvatski proizvođači, kako se navodi u priopćenju, i dalje ostvaruju izvrsne rezultate kada je riječ o prodaji vlastitih proizvoda kroz Spar prodajnu mrežu u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj.

Ukupni izvoz hrvatskih proizvoda u inozemnim trgovinama Spar-a u tim zemljama porastao je za 25 milijuna eura ili 16 posto u odnosu na 2022., dok ukupni ostvareni promet hrvatskih proizvođača kroz Spar maloprodajnu mrežu iznosi 170 milijuna eura.

Najveći porast izvoza u 2023., kako se navodi u priopćenju, zabilježen je u Italiji gdje je značajno rasla prodaja hrvatskih proizvoda poput bakalara na bijelo. Porast je zabilježen i na austrijskom tržištu, a glavne zvijezde na tom tržištu su lepinje Pekare Tome kojih je prodano više od 4,3 milijuna komada. Mađari najviše vole sve vrste sladoleda proizvođača Ledo, dok najveći rast izvoza u Sloveniju ostvaruje tvrtka Violeta s toaletnim papirom i pelenama.

"Ponosni smo na našu ulogu u podršci hrvatskim proizvođačima koji im pružamo u Spar prodajnoj mreži u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj. Na ovaj način im nudimo bitan kanal distribucije prema Europi i potičemo međunarodnu konkurentnost domaćih proizvoda", izjavio je predsjednik Uprave Spar Hrvatska Helmut Fenzl napominjući kako ih posebno veseli što na ovaj način hrvatski poduzetnici proizvodnjom za Spar vlastite marke ulaze na europsko tržište.

25. travanj 2024 08:19