Komentari
StoryEditor

Štrajk prosvjetara završava u Londonu?

09. Studeni 2019.
Gari Cappelli

Ovog se tjedna krojila sudbina Hrvatske, bar za sljedeću godinu. I, sudeći prema razdraganim izjavama dužnosnika i pratećim novinarskim hvalospjevima, bit će nam dobro, pa i više od toga.

Naime, Hrvatska je 'hit sajma u Londonu', izvještava se s najvećega svjetskog turističkog sajma 'World Travel Marketa'. A ako me sjećanje ne vara, tako to obično biva svake jeseni. Domaći mediji krcati su izvještajima prema kojima smo najbolji na svijetu (a možda i šire) i svi posjetitelji samo što se ne potuku za bukiranje kojeg noćenja na Jadranu.

Nema veze što je najveći britanski turistički koncern Thomas Cook otišao u stečaj (pa njegove klijente preuzimaju druge agencije). Nema veze ni što razvod od EU unosi neizvjesnost na Otok (čitamo da će Brexit Britancima 'ukrasti Božić, ali ne i ljetovanje'), a nema veze ni što globalne prognoze predviđaju nastavak hlađenja gospodarstva.

Kako god, povjeruje li financiministar Zdravko Marić u optimizam svoga kolege iz turističkog resora Garija Cappellija, mogla bi to biti dobra vijest za prosvjetare i signal za privođenje štrajka kraju.

A s margina londonskog turističkog skupa stigla je još jedna dobra vijest – Ryanair bi ponovno mogao otvoriti avionsku liniju za Osijek i dogodine planira u Slavoniju dovesti oko pet tisuća putnika. Problem je samo što će toliko mjesta biti i u suprotnom smjeru – za iseljavanje iz Slavonije…

25. travanj 2024 09:26