Konferencijske vijesti
StoryEditor

‘Treba nam Vlada koja je spremna radi pravih poteza izgubiti vlast, ali spasiti državu‘

25. Rujan 2019.
DAN VELIKIH PLANOVA 2019 PANEL 1 Ivana Dragičević, Ivan Čulo, Branko Roglić, Slavko Vidović i Simona Zavratnikfoto Ratko Mavar

Na prvom okruglom stolu konferencije Dan velikih planova čelni ljudi i vlasnici uspješnih hrvatskih kompanija predstavili su svoje prognoze i planove za iduću godinu: Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, Branko Roglić, vlasnik Orbica, Simona Zavratnik, direktorica Petrokova te Slavko Vidović, vlasnik Infodoma.

Branko Roglić, oštar kao i uvijek, izazvao je gromoglasan pljesak publike.

 - Trenutno se 20 zemalja priprema na nadolazeću krizu. Želio bih nekako pomoći Vladi da shvati da su nam potrebne neke drastične promjene. Treba nam Vlada koja je spremna radi pravih poteza izgubiti vlast, ali spasiti državu – istaknuo je o Roglić. Kritizirao je kozmetičke promijene Vlade koja još uvijek 'rak liječi aspirinima'.

-  Naša administracija je tolika da može servisirati državu od 40 milijuna stanovnika, ne četiri koliko ih je u Hrvatskoj. Naš državni aparat košta, ali problem nisu plaće nego to što se u njemu ništa ne događa – rekao je Roglić.

Čulo je pričao o transformaciji kroz koju je prošla Hrvatska pošta i govorio o nadolazećim projektima: uspostavljanju korporativne kulture i korporativnog upravljanja ove državne tvrtke, na što je Roglić dodao komentar, da Hrvatska pošta zaslužuje izlazak na burzu i da postane privatna tvrtka.

24. travanj 2024 01:18