Tvrtke i karijere
StoryEditor

Goran Manestar novi glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

03. Listopad 2019.
Goran Manestar, glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

Goran Manestar od ovog je mjeseca član Uprave te glavni direktor za financije u A1 Hrvatska, a istu će poziciju obnašati i za klaster Hrvatska i Makedonija. Dosadašnji član Uprave Johannes Kandera preuzeo je novu funkciju unutar A1 Telekom Austria Grupe kao glavni direktor za financije bjeloruske podružnice, stoji u priopćenju.  

- Jako mi je drago što se Goran odlučio pridružiti našem timu. Vjerujem da će njegovo bogato iskustvo u upravljanju financijama u međunarodnom okruženju dodatno doprinijeti unaprjeđenju procesa u kompaniji, kako u financijskom sektoru, tako i na svim drugim razinama. Nastavit ćemo zajednički oblikovati A1 Hrvatska kao agilnu i modernu kompaniju, usmjerenu na pružanje najboljeg korisničkog iskustva - izjavio je Jiří Dvorjančansky, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

Goran Manestar karijeru je započeo 2000. godine u Unilever grupi, gdje kroz poslove u Odjelima kontrolinga i lanca opskrbe radi s regionalnim tržištima Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Nakon kraćeg iskustva u Erste banci, 2007. godine prelazi u Lactalis grupu, gdje radi na različitim izvršnim funkcijama u regiji Jugoistočne Europe, ponajviše u područjima izvoza i kontrolinga.

Uz unaprjeđenje operativnih rezultata kompanija unutar Grupe, brojnih projekata i ulaganja, radi i na integraciji akvizicija na tom području. Od 2015. godine nastavlja međunarodnu karijeru u Francuskoj, gdje kao CFO divizije Lactalis Emerging markets, uz poslove izvoza, pokriva i mnogobrojna tržišta Azije, Afrike, Bliskog istoka, Indije te ZND zemalja. U A1 Hrvatska dolazi s pozicije globalnog direktora kontrolinga Lactalis grupe.

- Jako se veselim novoj prilici i novom radnom okruženju, osobito radu u digitalnoj i agilnoj kulturi kojoj je A1 Hrvatska jedan od začetnika, ali svakako predvodnik na domaćem tržištu. Veliko je zadovoljstvo doći u kompaniju s kontinuiranim kapitalnim investicijama u najmoderniju infrastrukturu, uz stabilan organski rast u ključnim tržišnim segmentima i s izuzetno kvalitetnim timom financijskih stručnjaka iz različitih područja - izjavio je Goran Manestar.

17. travanj 2024 01:42