Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđene promjene u Atlanticu, novi suvlasnik Yellow submarina…

14. Listopad 2019.
Lada Tedeschi Fioriofoto Ratko Mavar/Lider

S početkom listopada provedene su ranije najavljene promjene u ATLANTIC GRUPI. Lada Tedeschi Fiorio s pozicije zamjenice predsjednika NO-a prešla je u Upravu kompanije. Zajedno s njom novi članovi Uprave su Enzo Smrekar i Srećko Nakić. Njih troje ojačat će Upravu u kojoj ostaju Emil Tedeschi (predsjednik), Neven VrankovićZoran Stanković. Lada Tedeschi Fiorio nadležna je za poslovni razvoj i strategiju. Srećko Nakić vodi brigu o ukupnoj distribuciji, a Enzo Smrekar odgovoran je za upravljanje brendovima Argeta i Donat Mg koji imaju najveći internacionalni potencijal unutar portfelja Atlantic Grupe. Dosadašnji član NO-a Srećko Petrović postao je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Lade Tedeschi Fiorio. 

Aleksandar Lazinica ušao je u vlasničku strukturu YELLOW SUBMARINA umjesto tvrtke ALPHC LIMITED i pridružio se suvlasnicima Joli Petrovu i Dragoljubu Božoviću, koji je direktor ugostiteljskog lanca poznatog po burgerima s restoranima na osam lokacija – šest u Zagrebu, te u Rijeci i Beogradu.

MAISTRA si je pripojila tvrtku u svom vlasništvu, SLOBODNA KATARINA, koja je lani ostvarila 3,16 milijuna kuna prihoda i iskazala 1,37 milijuna kuna dobiti.

Zamjenica predsjednika Nadzornog odbora ČATEKSA Sanja Horvat Varga podnijela je ostavku na članstvo u NO-u. Na tu poziciju imenovana je dosadašnja članica NO-a Sanja Kolarić.

Nakon smrti Ercola Golje, novi suvlasnici BUJE EXPORTA postali su Violeta Golja i CENTAR ZA RESTRUKTURIRANJE I PRODAJU.

Tvrtka METRO NEKRETNINE pripojena je matičnoj tvrtki METRO CASH&CARRY.

Jeni Krstičević izašla je iz vlasničke strukture BDO CROATIJE. Kao suvlasnici ostali su Zdenko Balen i Zoran Vuk, te BDO GRUPA, koja je u vlasništvu Hrvoja Stipića, Ivana Štimca i Darka Horvata (posredstvom IVSOL SMARTCOMA).

Jasna Širola nije više u Upravi ADDIKO BANKA. Podnijela je ostavku 22. rujna.

Ana Sučić pridružila se u Upravi RWA HRVATSKE kao treća direktorica Oliveru Gutmannu i Darku Babiću, te prokuristu Danku Šinki.

Sylvia Premilovac nije više direktorica u TERI-TRGOVINI iz Zagreba. Umjesto nje, direktoru Albertu Golomeiću u Upravi su se kao direktori pridružili Marija Golomeić Staniša i Sandro Karmelić.

Roman Tihelka novi je predsjednik Uprave tvrtke KONICA MINOLTA HRVATSKA – POSLOVNA RJEŠENJA umjesto Boštjana Kavčnika. Prokura je dodijeljena Branki Domazet i Danijelu Pivcu. U Upravi su od ranije Milan Kasík i Jitka Rančíková.

Najprije su Mladen Hrvat i Zdravko Ujdenica vlasništvo AB MONTAŽE prebacili sa svoje tvrtke ROTOMONTAŽA na sebe osobno, a zatim je u vlasničku strukturu ušao i Marko Vuković. Ujdenica je direktor, a Hrvat prokurist u karlovačkoj tvrtki sa stotinjak zaposlenih koja je specijalizirana za remontno servisne aktivnosti te bravarsko – zavarivačke djelatnosti i strojnu obradu. Radi kao samostalni izvođač, ali i kao podisporučitelj ALSTOMA HRVATSKA.

19. travanj 2024 19:31