Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Skoblar nije više direktor Turisthotela, završeno preuzimanje Atlanticove tvornice…

20. Ožujak 2020.
Frane Skoblar

Frane Skoblar, najveći pojedinačni vlasnik TURISTHOTELA iz Zadra (11,85 posto dionica), i dugogodišnji direktor, nije više na čelu kompanije temeljem 'jednoglasno donesene odluke o sporazmnom prestanku mandata', kako stoji u odluci NO-a, i prešao je na poziciju savjetnika Uprave. Novi direktor je Miroslav Dinčić, koji ima bogato iskustvo u turističkom i hotelijerskom sektoru. Od 2016. do 2019. bio je prokurist u VALAMAR RIVIJERI, a prije toga predsjednik Uprave GRAND HOTELA IMPERIJAL. Jedno vrijeme bio je partner u HORWATH I HORWATH CONSULTINGU ZAGREB, a do 2011. zamjenik predsjednika Uprave SUNČANOG HVARA.

ATLANTIC GRUPA izašla je iz preostalog manjinskog udjela u AMINOLABS ATLANTICU. ATLANTIC je još 2017. većinsko vlasništvo tvornice u Novoj Gradiški (tada se zvala ATLANTIC MULTIPOWER) prodao belgijskom AMINOLABS GROUPU. Dezinvestirani su tada proizvodni kapaciteti i proizvodnja privatnih robnih marki iz poslovnog segmenta Sportske i aktivne prehrane, ali je ATLANTIC zadržao strateške brendove Multipower, Champ i Multaben i izdvojio ih u zasebnu poslovnu jedinicu. Vrijednost transakcije iznosila je 200 milijuna kuna, od čega je 150 milijuna bilo isplaćeno odmah, a ostatak isplate bio je ugovoren kroz dvije godine.   

Nikolai Alexandrovic Voitiouk-Blum nije više direktor FLIXBUSA CEE SOUTH. Na toj poziciji od lipnja 2019. je Ante Grbeša, koji je sad jedina ovlaštena osoba.

Matiji Borščaku dodijeljena je prokura u BOMARK AMBALAŽI iz Varaždina.

Ninoslav Pavić nakon gotovo deset godina izašao je iz vlasničke strukture ALLEGHENY FINANCIALA (nekadašnjeg HYPO ALPE-ADRIA CONSULTANTSA).

Julien Pierre Coffinier prije mjesec dana ušao je u Upravu MEĐUNARODNE ZRAČNE LUKE ZAGREB, a sad je imenovan predsjednikom Uprave tvrtke kćeri MZLZ - UPRAVITELJ ZRAČNE LUKE ZAGREB umjesto predsjednika Uprave matičnog MZLZ-a Hüseyina Bahadira Bedira.

 

  

Jernej Osterman novi je član i predsjednik NO-a ALPINE CRO umjesto Bojana Gantara, a Harij Bogataj novi je član NO-a umjesto Mateje Novosel. Kontinuitet u NO-u drži zamjenica predsjednika Mojca Pirih.

Dragutin Brezovec nije više prokurist u zagrebačkoj NIVOGRADNJI.

Višnja Kralj nova je direktorica FORTENOVINE tvrtke ŽITNJAK umjesto Josipa Šiljega, koji je otišao u KRAŠ. Fabris Peruško još slovi kao izvanredni povjerenik.

Milan Zlopaša vlasnički je preuzeo tvrtku LUXURY REAL ESTATE od Zvonimira Zlopaše, koji je ostao direktor.

Csaba Antal novi je direktor PEK-SNACK FRANŠIZE (nekadašnja FORNETTI PECIVA) umjesto Endrea Ferenca Fazekasa. Na toj je poziciji od ranije i Zoltán Kiss.

Samo tri tjedna nakon što je postala suvlasnica tvrtke KALMAR IMPLANT DENTISTRY, prokuristica Marina Kalmar izašla je iz vlasničke strukture, i Daniel Kalmar opet je jedini vlasnik.

Saša Divjak nije više partner i direktor u ODVJETNIČKOM DRUŠTVU DIVJAK, TOPIĆ&BAHTIJAREVIĆ.

Goran Jednačak ušao je u vlasničku strukturu INFOARTA, koji sad ima 19-ero suvlasnika.

Marko Propadalo nije više direktor u MEDIA VALU, ali je ostao suvlasnik. Na direkotrskoj poziciji ostali su Mario Aunedi Medek i Ivica Hubzin, koji su također suvlasnici te PR agencije, uz Bernarda Mihaljevića i Marija Dukarića.

Krešimir Barić novi je član i predsjdnik NO-a ERSTE NEKRETNINA umjesto Slađane Jagar.

Franjo Magdić, suvlasnik FRAMAGA (uz Katicu Magdić) povukao se na poziciju prokurista, a novi direktor umjesto njega je Goran Zvonar.

Josipu Narančiću dodijeljena je prokura u GOREI PLUS iz Novigrada u (Dalmaciji).

12. svibanj 2024 20:43