Lider invest
StoryEditor

Lider Invest: Najbolje proizvodne investicije nagrađujemo 6. lipnja u Zagrebu

10. Svibanj 2024.
Lider Investicijska konferencija 2023.foto Ratko Mavar
Svečanu dodjela nagrada Lider invest održat će se 6. lipnja u sklopu 2. dana Financijsko-investicijskog foruma

Svečana dodjela nagrada Lider Invest za najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj održat će se 6. lipnja 2024. u sklopu 2. dana Liderovog Financijsko-investicijskog foruma u hotelu Westin u Zagrebu.

Na dodjeli ćemo doznati koje su tvrtke ove godine osvojile najprestižnije nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Osim najboljih investicija u te tri kategorije dodijelit će se i priznanja za investiciju koja je najviše pridonijela izvozu, investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju, investiciji koja je najviše doprinijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša, te posebno priznanje ‘Slavko Krajcar‘ za tehnološke inovacije. Osim toga, očekuje se dodjela priznanja za kontinuirana ulaganja, za konkurentnost, za energetsku učinkovitost, za zaštitu okoliša kao i za poticanje regionalnog razvoja.

Projekt Lider Invest je nastao 2016. godine kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost. Ove godine, najbolje će izabrati stručni odbor na čelu s dr. sc. Mladenom Vedrišem (Visoko učilište Effectus), doc. dr. sc. Tomislavom Radošem (HGK), Mladenom Fogecom (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Zdenkom Lucićem (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske), prof. dr. sc. Marijanom Ivanov (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prof. dr. sc. Bojanom Jerbićem (Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu), Borisom Teškim (Instar) i Miodragom Šajatovićem (Lider media).

Kao i lani, u izboru će se voditi kriterijima koji se odnose na udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta kao i suvremenost tehnologije.

Ovogodišnji invest roadshow krenuo je 18. travnja iz Karlovca a nastavlja se u Osijeku 16. svibnja, a sve je to priprema za konačnu svečanost 6. lipnja kada ćemo nagraditi najbolje.

Partneri ovogodišnjeg projekta su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Hrvatska gospodarska komora.

Financijsko-investicijski forum će se održati 5. i 6. lipnja u hotelu Westin u Zagrebu, a prijavite se možete putem ove poveznice.

31. svibanj 2024 14:44