Lider invest
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Sabor glasa o sedam novih ministara i dva potpredsjednika Vlade

19. Srpanj 2019.
Piše:
piše Nikolina Oršulić
[email protected]

Najavljujemo najvažnija događanja za petak 19. srpnja:

ZAGREB - Na gotovo svim većim hrvatskim otocima krajem lipnja bilo je više registriranih turističkih kreveta nego u isto vrijeme 2018., a zajedničko im je i da su na svima zabilježeni porasti broja kreveta u domaćinstvima i još veći u nekomercijalnom smještaju. Na sve veće otoke u lipnju došlo više turista nego u istom lanjskom mjesecu, osim na Vis gdje ih je bilo manje, kao i noćenja.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas će na izvanrednoj sjednici glasovati o sedam novih ministara i dva potpredsjednika u hrvatskoj Vladi (17 sati, Trg Svetog Marka 6). Tijekom prijepodneva održat će se sjednice sedam matičnih saborskih odbora na kojima će premijer Andrej Plenković predstaviti kandidate za nove članove svoga kabineta, pa će se na odborima raspravljati o budućim ministrima dok će se na plenarnoj sjednici, koja je zakazana za 17 sati, o njima samo glasati.  Već u 8,30 sati na sastanku će se okupiti klubovi parlamentarne većine kako bi im premijer Plenković predstavio buduće članove svoje Vlade. Saborski Poslovnik predviđa da ako usred mandata dolazi do izmjena članova Vlade, rasprava se ne održava na plenarnoj sjednici, nego samo na resornim odborima.

DIVULJE - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstićević obići će u petak (15,30 sati) Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, gdje će zapovjednik vojnih snaga Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH i zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OS RH brigadni general Krešo Tuškan i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković predstaviti program i dosadašnje aktivnosti Protupožarne sezone 2019. Nakon prezentacije predviđene su izjave za medije. Predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 15,15 sati u prostorije Državne vatrogasne intervencijske postrojbe – sjedište Divulje, Put vojarne Divulje 18, Kaštel Štafilić.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljeni rezultati prvoga dijela javnoga poziva za izradbu digitalnih metodičkih preporuka za osnovnu i srednju školu. Rezultate javnoga poziva predstavit će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i pomoćnica ministrice Lidija Kralj, a neke od primjera predstavnicima medija prezentirati će sami učitelji čije je radove odobrila Agencija za odgoj i obrazovanje. (9,30 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38)

25. travanj 2024 07:00