Lider invest
StoryEditor

[VIDEO] Bauwerk Boen: Podupiremo nastojanja Vlade u zadržavanju radne snage u RH

26. Listopad 2019.
Bauwerk Boen Đurđevac

Bauwerk Boen u godinu i pol od temelja je obnovio postrojenje, modernizirao tehnologiju, obučio radnike te postigao najvišu razinu u proizvodnji premium parketa. Gotovo sve proizvode izvoze na europska i svjetska tržišta, a dosad je uloženo preko 150 milijuna kuna u đurđevački pogon.

Posebna nagrada Employee Lider invest 2019. stiže im za doprinos zapošljavanju.

- Prilikom preuzimanja tvrtke zadržali smo svih 120 radnika, a potom je novim zapošljavanjem tvrtka dosegla broj od ukupno 265 zaposlenih – rekao je Igor Benaković, predsjednik Uprave.

Prošle je godine Bauwerk Boen Đurđevac dobio priznanje stručnog odbora Lider investa za doprinos izvozu Hrvatske. U tom svjetlu, Benaković ističe kako je Đurđevac izvanredan primjer stranih ulaganja iz Švicarske i Norveške u proizvodnju premium parketa od prirodnog drva u srcu hrvatske Podravine. Tvrtka je dobila i službeni status kvalificiranog investitora-korisnika državnih poticaja povodom izravnih ulaganja, a HGK Koprivničko-Križevačke županije nedavno im je dodjelio i Zlatnu kunu za najuspješnije poduzeće srednje veličine.

- Sve nagrade su poticaj za daljnje aktivnosti i rad, s obzirom na to da smo uspjeli: ostvariti rast prihoda više od 13 puta, odnosno prihod veći od 269 milijuna kuna, udvostručiti broj zaposlenih, ostvariti godišnji prihod po zaposlenom više od 1.000.000 kuna, sanirati dugogodišnje prenesene gubitke tvrtke prethodnika od preko 200 milijuna kuna i stvoriti dobit nakon oporezivanja, u više navrata postupno povećavati plaće zaposlenima te postati konkurentan i poželjan poslodavac koji podupire nastojanja Vlade RH u zadržavanju radne snage u našoj domovini - izložio je Benaković dodajući da predstavljaju uzor u tome kako brendirati hrvatsku drvnu industriju te da od Vlade i svih nadležnih tijela očekuju pravedan tretman tvrtke.

Predsjednik Uprave Benaković ističe i sve parametre po kojima Bauwerk Boen ostvaruje ciljeve i strategiju Vlade za razvoj hrvatske drvne industrije:

1) ULAGANJE - do sada je Bauwerk Boen Grupa uložila preko 150 milijuna kuna u hrvatsku tvornicu isključivo iz izvora privatnog kapitala direktnih stranih investicija u Hrvatsku.

2) FINALIZACIJA - u Đurđevcu se proizvodi gotov parket vrhunske kvalitete čime je stvorena visoka dodana vrijednost sirovinama.

3) INOVACIJE - jake globalne brendove Bauwerk i Boen desetljećima kontinuirano podupire predano istraživanje i razvoj. Ovo dragocjeno znanje i ugled je ujedno velika prilika za promociju hrvatske drvne industrije u svijetu kako bi se postigao dugoročni cilj brendiranja hrvatske drvne industrije.

4) ZAPOŠLJAVANJE - prilikom preuzimanja tvrtke prethodnika Bauwerk Boen Đurđevac je zadržao svih 120 radnika te je potom, novim zapošljavanjem, tvrtka dosegla broj od ukupno 265 zaposlenih.

5) CLUSTERING (klasterska suradnja) – novoizgrađena vlastita pilana ciljano zadovoljava tek 25 posto proizvodnih potreba, upravo kako bismo potaknuli klastersku suradnju s lokalnim hrvatskim pilanama i primarnim prerađivačima. Ovakav kooperativni klasterski poslovni model u praksi je implementiran od samog početka poslovanja Bauwerk Boena u Hrvatskoj.

6) ODRŽIVOST – gospodarska, ekološka i društvena odgovornost utkana je u naše vrijednosti. 

18. travanj 2024 04:57