Lider invest
StoryEditor

Započela završna manifestacija Lider investa 2019. 

23. Listopad 2019.
Lider invest 2019 ZAVRŠNA MANIFESTACIJA/Slavko Krajcarfoto Ratko Mavar

U zagrebačkom Westinu započela je završna manifestacija Lider investa 2019., programa kojim se tijekom cijele godine diljem Hrvatske podizala svijest o važnosti proizvodnih investicija te poticala suradnja poduzetnika i općina, gradova, županija te institucionalnih partnera. 

Manifestaciju na kojoj će biti dodjeljene nagrade za najbolje ovogodišnje velike, srednje i male investicije otvorio je Slavko Krajcar, profesor FER i član stručnog odbora Lider investa, koji je predstavio projekt i kriterije za izbor najboljih proizvodnih investicija – stvaranje novih radnih mjesta, poticanje izvoza, stvaranje dodanih vrijednosti i pozitivnog ozračja za privlačenje investitora, razvoj novih tehnologija, održiv razvoj i zaštita okoliša.

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić također je pozdravio skup riječima: - Iznimna mi je čast sudjelovati u otvorenju završne manifestacije, a posebno me veseli što sam u ovom projektu od samog početka.

Istaknuo je i kako institucionalna podrška investitora ostaje neupitna, kao što ju je pružao AIK, sada je pruža ministarstvo gospodarstva. Napomenuo je i kako se potiču investitori da ulažu u RH i većina natječanja ministarstva gospodarstva usmjerena je na poticanje ulaganja u proizvodne investicije. Pozvao je sve da se uključe u javnu raspravu o izmjenama Zakona o poticanju investicija. Također, čestitao je svim poduzetnicima na ustrajnosti, hrabrosti i uspjehu.

Prije svečane dodjele nagrada 100% Lider invest te posebnih nagrada i priznanja stručnog žirija, o podršci Europske unije održivim ulaganjima govorit će Estelle Göger iz Glavne uprave za gospodarske i financijske poslove pri Europskoj komisiji. Ivona Škara, viša specijalistica za tehnologiju pri Fininom Centru za registre, predstavit će kakvi su bili pokazatelji produktivnosti, ekonomičnosti i rentabilnosti po regijama i županijama u 2018. Također, sudionike skupa očekuje i informativni okrugli stol u kojem će investitori otkriti sovje planove za 2020.

Podsjetimo, poslovni tjednik Lider pokrenuo je 2016. projekt Lider invest, nagradu za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj, kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost.

24. travanj 2024 16:58