Lidertrend
StoryEditor

FERRARI PUROSANGUE - SUV, ali potpuno drukčiji od drugih

29. Rujan 2019.
ferrari Purosangue
Segment SUV-ova novi je svijet za Ferrari. Kako će se u njemu snaći, saznat ćemo 2022., kad je planirano da se pojavi na cestama

Zahvaljujući Ferrarijevu glavnom inženjeru Michaelu Leitersu, koji je nedavno dao intervju za britanski magazin Autocar, saznali smo da Ferrari već dulje radi na razvoju prvog SUV-a, koji bi se na cestama trebao pojaviti tijekom 2022., a nosit će ime Purosangue.

Kako je rekao Leiters Ferrari će s jedne strane napraviti pravi SUV, a s druge strane koncept automobila bit će potpuno drugačiji u odnosu na SUV-ove koje danas viđamo na cestama. Purosangue je jedan od 15 modela koje Ferrari namjerava pustiti na tržište do kraja 2023. godine.

Veliki izazov

Ovo novo i neistraženo tržište za Ferrari predstavlja veliki izazov, jer je danas SUV u središtu globalne pozornosti, pa će biti teško pogoditi sve kriterije i preferencije klijenata kako bi iz tvornice u Maranellu izašao SUV vrijedan imena Ferrari.
Ferrari je zakoračio u nepoznato područje u kojemu će morati raditi mnoge kompromise kako bi zadovoljio sve želje i kako bi se odmaknuo od svojih sportskih modela. Klasična ponuda Ferrarija manje se orijentira na udobnost i komfor, dok će kod Purosanguea morati obratiti pozornost upravo na takve detalje. Trenutačno se zna da će se novi Ferrari temeljiti na novoj prilagodljivoj platformi za vozila s motorom smještenim iza, ali prema sredini i koja omogućuje pogon na sve kotače ili samo na stražnje.

Vjerojatno hibridni motor

Što se motora tiče, pokretat će ga V6, V8 ili V12 motori. Sigurno će to biti hibridni model koji će imati do tri električna motora. Uvođenje SUV modela znači, kako su neki rekli, demokratizaciju brenda iako mislimo da će Purosangue biti i skup i ekskluzivan kao i ostali Ferrarijevi modeli. Bilo kako bilo, talijanska tvrtka morat će zadovoljiti neke kriterije o kojima u njoj dosad nisu ni razmišljali; hoće li im to uspjeti, ostaje da pričekamo još koju godinu.
Izgled automobila, barem onaj koji su do sada pokazali, na prvu odaje da je riječ o Ferrariju i izgleda impresivno. Ostaje vidjeti hoće li stručnjaci iz Ferrarija uspjeti u tome da i unutrašnjost automobila zadovolji kriterije kupaca SUV-a, jer smo sigurni da s vanjštinom neće imati problema. 

20. travanj 2024 00:39