Lidertrend
StoryEditor

Novi Audi RS4: Ispod poklopca krije se pravi monstrum

13. Listopad 2019.
Audi rs4 avant 2020
Dosad najjača verzija Audija A4 ima poznati 2,9-litreni V6 twin-turbomotor, ali ovaj razvija 450 konjskih snaga uz 600 Nm okretnog momenta

Ovih je dana Audi skinuo kamuflažu sa svoga novog RS4 Avanta i pokazao ga javnosti, koja je taj čin dočekala s velikom radošću. Novo, svježe lice automobila, ažurirana tehnologija u unutrašnjosti i poznati V6 motor ispod poklopca dovoljan su razlog da se ljubiteljima Audija razvuče osmijeh. Najveća razlika u odnosu na standardni A4 kad je riječ o izgledu vidi se na prvi pogled, a očituje se u 'singleframe' rešetki hladnjaka strukture saća poznatoj na modelima RS. Novi je RS4 Avant također malo širi od standardne verzije, što se najbolje vidi na trideset milimetara širim blatobranima, ispod kojih se nalaze 19-colni kotači.

Do stotke u četiri sekunde

Ljubitelji Audija čekali su informaciju o motoru pa sada lagano mogu odahnuti jer se ispod poklopca krije pravi monstrum, poznati 2,9-litreni twin-turbo V6 koji razvija 450 konjskih snaga uz 600 Nm okretnog momenta. Motor je uparen s 8-stupanjskim tiptronic automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi pogonom na sve kotače Quattro. Sve to je dovoljno da automobil do stotke stigne u samo 4,1 sekundu uz maksimalnu brzinu od 250 km/h, koja može rasti za 30 km/h uz Audijev paket Dynamic.

Stiže uoči Božića

U unutrašnjosti se ističe novi 10,1-inčni infozabavni sustav osjetljiv na dodir koji pokazuje sve vitalne podatke o vozilu, a može pokazati i utjecaj G-sile ili računati kružno vrijeme (engl. lap time). Ne znamo zašto su ti podaci važni kad je riječ o karavanu, koji se percipira kao obiteljski automobil, ali čini se da ovaj Audi toga nije svjestan. Tu je i digitalni kokpit sa svim važnim informacijama. Sjedišta su sportska kao i upravljač, a sve je presvučeno u lijepu alcantaru. Prodaja ovog modela počinje potkraj mjeseca, u salonima se očekuje u prosincu, a početna cijena mu je golemih 81.400 eura. 

23. travanj 2024 01:47