Studentski Lider klub
StoryEditor

Otvara se mogućnost studiranja na prestižnim ruskim fakultetima

03. Listopad 2019.
U sklopu popratnoga sajamskog programa održat će se i poslovni panel na kojemu će nastupiti istaknuti predstavnici poslodavaca poput Rimac Automobila, Infobipa, Lukoila i Tele2, a prvi put u Hrvatskoj predstavit će se čak jedanaest uglednih ruskih sveučilišta

U Hrvatskoj će se prvi put predstaviti čak 11 vodećih ruskih sveučilišta, koja će prezentirati mogućnosti studiranja u Rusiji za hrvatske studente. To će učiniti putem 15. sajma stipendija i visokog obrazovanja, na kojem je Rusija zemlja partner, a koji će se održati u utorak 15. listopada 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u četvrtak 17. listopada 2019. na kampusu Sveučilišta u Rijeci. U sklopu programa sajma ruski će profesori ujedno održati predavanja i radionice o mogućnostima studiranja u Rusiji za sve posjetitelje. Ovogodišnja novost u sklopu popratnog programa sajma je i poslovni panel u kojemu će istaknuti predstavnici poslodavaca poput Rimac Automobila, Infobipa, Lukoila i Tele2 govoriti o znanjima i vještinama koje trebaju poslodavci te će predstaviti mogućnosti uspješnog prelaska iz sustava visokog obrazovanja na tržište rada.

Sve na jednome mjestu

Osim predstavnika ruskih sveučilišta na sajmu će izlagati više od pedeset institucija iz Hrvatske, drugih dijelova Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja koje će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika.
– Sajam je središnji događaj u visokom obrazovanju u Hrvatskoj namijenjen učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i njihovim roditeljima te nastavnicima i istraživačima, koji će na jednom mjestu u jednom danu moći pronaći sve informacije o mogućnosti studiranja i priprema za studiranje na fakultetima i sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu – istaknula je voditeljica sajma Ana Biškup u Institutu za razvoj obrazovanja.

Partneri i gosti

Rusija kao zemlja partner ovogodišnjeg sajma predstavit će se s vodećim ruskim sveučilištima koja će prezentirati svoje studijske programe i stipendije za studije na ruskom, ali i na engleskom jeziku. Među sveučilištima su: Moscow State Technical University, Saint Petersburg State University, Moscow State University of Psychology and Education, Moscow Polytechnic University, The National University of Science and Technology MISIS, Tula State Pedagogical University, Moscow State University of Food Production, Financial University, Russian Academy of Music i Plekhanov Russian University of Economics. Organizator sajma je Institut za razvoj obrazovanja uz brojne partnere, poput Ministarstva znanosti i obrazovanja, gradova Zagreba i Rijeke, Sveučilišta u Rijeci i mnogih drugih. 

Pet glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti ovogodišnji Sajam

 

Mogu pronaći stipendiju ili stručnu praksu

Mogu saznati sve o mogućnostima studiranja u Rusiji

Mogu poslušati zanimljiva predavanja i radionice

Mogu vidjeti što poslodavci nude u Karijernom kutku

Mogu dobiti informacije o pripremnim tečajevima za standardizirane testove i testiranjima

20. travanj 2024 06:47