Ukratko
StoryEditor

Konferencija najutjecajnijih svjetskih istraživača menadžmenta po prvi put u Europi

22. Listopad 2019.
Najutjecajniji istraživači menadžmenta iz 45 zemalja okupit će se na specijaliziranoj konferenciji koju organizira IEDC - Poslovna škola Bled pod pokroviteljstvom eminentnog svjetskog udruženja profesora menadžmenta, Academy of Management. Konferencija će se održati na IEDC – Poslovnoj školi Bled od 23. do 25. listopada 2019. godine.

Središnja tema konferencije bit će važnost odgovornog čelništva u kontekstu promjena u svijetu, posebno u rastućim ekonomijama.

"Akademici iz cijelog svijeta koji će prisustvovati predstojećoj konferenciji, najvećoj takve vrste u Europi, raspravljat će zašto je odgovorno čelništvo važno za konkurentnost i napredovanje poduzeća", rekla je prof. dr. Danica Purg, dekanica i predsjednica IEDC - Poslovne škole Bled. "Na konferenciji ćemo istraživati različite načine s kojima akademski svijet fokusiran na područje managementa, može surađivati s tvrtkama, političarima, nevladinim organizacijama, medijima i drugima za razvoj odgovornijeg čelništva i održivih inovacija."

Na trodnevnoj konferenciji govoriti ćemo o:

• Utjecaju na obrazovanje rukovodstva

• Odgovornom čelništvu i organizacijskom ponašanju

• Odgovornim i održivim inovacijama

• Transformativnoj etici, upravljanju za poticanje odgovornog čelništva

• Strateškom rukovodstvu i održivom razvoju

Na konferenciji ćemo ugostiti vrhunske govornike, među njima Dr. Danila Türka, bivšeg predsjednika Slovenije i pomoćnika generalnog tajnika UN-a, Therese Noorlander, direktoricu održivog razvoja Coca-Cola Europe, i James P. Walsha sa Sveučilišta u Michiganu. Prof. Anne Tsui, prof. Peter McKiernan, prof. Maurizio Zollo i prof. Danica Purg, na jednom od panela raspravljat će o tome kako inicijative, 'Responsible Research in Business and Management (RRBM)' i manifest udruženja CEEMAN, mogu pomoći u razvijanju odgovornog čelništva koje se bavi potrebama organizacija, zaposlenika i šireg društva u rastućim ekonomijama. U programu konferencije možete pronaći i mnoge druge zanimljive predavače.

IEDC – Poslovna škola Bled je osnovana prije 33 godine kao prva takva poslovna škola u Srednjoj i Istočnoj Europi. IEDC je jedna je od vodećih međunarodnih institucija za razvoj menadžmenta u Europi. Korištenjem inovativnih pristupa na području razvoja menadžmenta, lideri iz regije i šire tu stječu znanja o novim i kreativnijim načinima za suočavanje s izazovima rukovodstva. IEDC je domaćin jedinstvene specijalizirane konferencije AOM na jednom od najzelenijih europskih odredišta, na Bledu.

Academy of Management najveće je svjetsko udruženje profesora menadžmenta koji se bave istraživanjem menadžmenta i organizacija. Ima 20 000 članova iz više od 120 zemalja na šest kontinenata. AOM objavljuje šest vrhunsko ocijenjenih časopisa s rezultatima istraživanja menadžmenta i online časopis Insights.

16. travanj 2024 04:22