Ukratko
StoryEditor

MOL Grupa dovršila je akviziciju njemačke Aurora Grupe

12. Studeni 2019.
Aurora grupa

Nakon što je za transakciju ishodila uobičajena odobrenja, MOL Grupa objavila je da je od 31. listopada 2019. preuzela udio od 100 posto u njemačkom proizvođaču plastičnih spojeva Aurora. Zahvaljujući toj akviziciji, MOL Grupa jača svoj položaj u segmentu proizvodnje recikliranih, održivih plastičnih spojeva te među dobavljačima automobilske industrije.

image
Ferenc Horváth, izvršni potpredsjednik za preradu i prodaju MOL Grupe.

MOL Grupa etablirani je proizvođač nerecikliranih polimera koji kontinuirano traži prilike za proširenje svog lanca vrijednosti u petrokemijskoj industriji prema proizvodima s većom dodanom vrijednošću. Kako bi dostigao taj cilj, MOL nastoji proširiti sinergije unutar svog trenutačnog portfelja proizvoda od polimera putem organskih i anorganskih razvoja, kako bi stekli visoko stručna znanja i sposobnosti u području proizvodnje nerecikliranih i recikliranih plastičnih spojeva. Akvizicijom Aurore MOL Grupa dodatno širi svoj portfelj proizvoda zahvaljujući Aurorinoj izvrsnosti u području inženjerske plastike i polipropilenskih spojeva temeljenih na reciklatima.

Aurora sa svojim inovativnih proizvodima i poslovnim modelima izvrsno nadopunjava postojeći petrokemijski portfelj MOL Grupe i pridonosi ispunjenju njenih ciljeva u području održivosti. S proizvodnim pogonima u blizini proizvodnih klastera i klastera za preradu plastike za automobilsku industriju u njemačkom Baden-Württembergu, Aurora se odlikuje jedinstvenim i učinkovitim poslovnim modelom zatvorene petlje. Aurora prikuplja industrijski plastični otpad, reciklira ga i zatim unaprjeđuje svojstva materijala i tako dobiva ojačanu plastiku koja odgovara uvjetima kupaca u industriji proizvodnje automobila. Dugoročni cilj spajanja iskustva MOL Grupe s Aurorinim iznimnim znanjima je dodatno ubrzati tržišni rast i pritom ublažiti opterećenje okoliša.

Ova akvizicija još je jedan važan korak u transformaciji MOL Grupe s ciljem da postane vodećim igračem u kemijskoj industriji u srednjoj i jugoistočnoj Europi, nakon partnerstva s njemačkim APK-om u recikliranju plastike. Pridodavši Auroru svom portfelju, MOL Grupa može ojačati svoju prisutnost u automobilskoj industriji, strateškom segmentu za MOL, te istovremeno odgovoriti na rastuće potrebe svojih kupaca za održivijim proizvodima.

- Aurorini proizvodi temeljeni na reciklatima izvrsno nadopunjuju našu postojeću liniju proizvoda i naglašavaju naše sve snažnije napore za postizanjem održivog razvoja. Nastojeći ojačati položaj MOL Grupe kao dobavljača automobilske industrije, prepoznali smo proizvodnju spojeva kao ključnu djelatnost koju želimo uklopiti u svoj proizvodni portfelj - izjavio je Ferenc Horváth, izvršni potpredsjednik za preradu i prodaju MOL Grupe.

Vodeće rejting agencije na području zaštite okoliša, društva i upravljanja, uključujući Dow Jones Sustainability Indices (čiji je MOL jedini novi član iz Europe), MSCI i Sustainalytics, prepoznali su MOL-ove napore u polju održivosti i prijelaza na niskougljičnu ekonomiju.

23. travanj 2024 22:49