Ukratko
StoryEditor

Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja  

15. Listopad 2019.

CEPOR - Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i uz pokroviteljstvo European Fund for Southeast Europe – Development Facilty organizira Tjedan obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja od 4. do 8. studenog 2019. godine. U sklopu Tjedna radionice, predavanja i savjetovanja o prijenosu poslovanja održat će se u sedam hrvatskih gradova - Osijeku, Varaždinu, Čakovcu, Vukovaru, Rijeci, Zagrebu i Splitu.

Središnji događaj Tjedna je konferencija pod nazivom Forum obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, koja će se održati 6. studenog 2019. u Kongresnom centru Forum (Green Gold) u Zagrebu. Raspored događaja po gradovima i program Foruma može se vidjeti na web stranici.

Cilj ovog događaja je promocija značaja obiteljskih poduzeća u Hrvatskoj, te pružanje korisnih informacija svim zainteresiranim stranama na temu izazova razvoja i održivosti obiteljskih poduzeća u Hrvatskoj. Aktivnosti Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, namijenjene su vlasnicima obiteljskih poduzeća, nasljednicima, menadžerima i djelatnicima obiteljskih poduzeća, predstavnicima institucija koje pružaju savjetodavnu i financijsku podršku poduzetnicima, te kreatorima politika u području sektora malih i srednjih poduzeća.

Prijenos poslovanja je jedan od najvećih izazova s kojim se suočavaju ili će se suočiti veliki broj poduzeća u Hrvatskoj u nadolazećem razdoblju. Važnost ovog procesa nikako se ne smije zanemariti, jer ima izravan utjecaj na vlasnike, poduzeća, zaposlenike i širu zajednicu. S obzirom da u Hrvatskoj postoji preko 16.500 malih i srednjih poduzeća čiji su vlasnici stariji od 55 godina, a broj zaposlenih se penje na gotovo 180.000, prijenos poslovanja u Hrvatskoj postaje goruće pitanje čiji će se značaj odraziti na gospodarstvo u cjelini.

19. travanj 2024 19:15