Lider trend
StoryEditor

Make-up za jesen: Može sve, pa i bez obrva

26. Listopad 2016.

Upravo su pali zastori pariškog Fashion Weeka za predstojeću sezonu, koji je pokazao da će modna jesen/zima 2016-2017. biti jednako obilježena odjećom kao i važnosti make upa. Baš svi se mogu pronaći u trendovima koje ističemo, a koji se kreću u rasponu od raskošne luckastosti glittera na očima, poigravanja linerima, izbijeljenih obrva do gola, čista lica. No prihvaćanje sebe najbolji je i potpuno istaknuti trend ljepote za jesen 2016., a to znači da možete hodati vani ponosni na to tko ste, bez obzira na to koliko ste visoki ili niski, debeli ili mršavi, zaobljeni ili ne, a to je stvarno najbolji trend ljepote.

Zaista crvene usne

Jedan od najboljih jesenskih make up trendova, a nakon što je snažno najavljen proljetos, nije ništa manje važan za predstojeću zimu. Riječ je o iznimno lijepim i jasnim, svjetlijim ili tamnijim nijansama.

Gotičke usne

Otputujte na tamnu stranu ove jeseni s usnama koje kao da pripadaju podzemnom svijetu fantazije. Može biti riječ o crnoj ili tamnoj boji poput savršene šljive. Ruž može biti uparen s drugim bojama na licu ili samostalan da stvara iluziju priča strave i užasa.

Copper Penny

Kad su u pitanju predstojeći trendovi, jedna boja odudara najviše od piste: bakrena, poput britanskog novčića penija. Pojavljuje se u svim oblicima, bilo kao osjenčanje na očima, samo bez pretjerivanja, bilo kao efektna boja kose, koja čak i kada je intenzivna ne izlazi iz definicije prirodnog izgleda.

Smokey sjaj

Smokey make up glavni adut izgleda žena diljem na svijeta. Ove sezone dolazi u ponešto izmijenjenom, atraktivnom i seksi stilu, u nekim izvedbama s više dima i laganih mrlja na kraju linije trepavica. Možete smokey sjenčanje nanijeti ispod donjih trepavica u nekoj jakoj boji i spojiti ih linijom smokey iscrtanih obrva.

Liner – sam za sebe

Dok su neki zanemarili liner, veći dio dizajnera razigrao se njegovim linijama, ponekad tankim, ponegdje podebljanim ili u izrazitim bojama, ispod ili iznad trepavica ili uz liniju obrva. Prihvatljivo je sve: bilo da iscrtate trokut od kraja oka do produljene linije mačjih očiju, mrežu na kraju kapka, bilo da liner samo debelo nanesete ispod obrva.

Dodir glittera

Vidjeli smo da se glitter pojavljuju na svim reprezentativnim ovogodišnjim revijama. Nijedan make up artist ili dizajner ove sezone ne zaobilazi njegov sjaj. Glitter se pojavljuje na odjeći, cipelama, ali i na kosi i licu. Možete ga nanijeti kao suptilne mrljice uz rub oka, samo na obrve ili ispod njih, ali i kao izrazit namaz na kapcima.

Izbijeljene ili prirodne obrve

Možda se ne čini kao održivi trend, ali svi su ove sezone obrušili na  prekrajanje obrva. To uključuje smokey izbijeljene obrve koje kao da je zahvatio nanos snijega, diskretno sijede obrve ispod kojih se ističu sjenilom zatamnjene oči ili bijeli nanos na obrvama i dijelu kapka. Tu treba spomenuti i prirodan izgled obrva koje trebaju djelovati gotovo nedirnuto, bez obzira jesu li deblje ili prirodno tanje.

Usredotočite se na trepavice

Iako se trendovi mahom usredotočuju na prirodan izgled, ponekad naglašavanje određene značajke na licu može dati najviše rezultata. Dodavanjem superdugih i gustih trepavica može promijeniti mnogo na izgledu, čak i ako ste se odlučili za izlazak potpuno gola lica. To mogu biti jednostavne crne trepavice, senzualne trepavice Bambi ili one naglašene u bojom maskare.

18. svibanj 2024 07:13