Lider trend
StoryEditor

Na Silvestrovo u čipki, šljokicama i krznu

31. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Baš kao što mladenke i dandanas slijede tradiciju da na dan vjenčanja imaju na sebi nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno i nešto plavo, čime simboliziraju završetak jednog životnog poglavlja i početak drugoga, tako su modne preporuke za ispraćaj stare godijne i što sretniji doček nove nešto čipkasto, nešto krzneno, nešto šljokičasto i nešto u boji

Za najluđu prosinačku noć svjetske modne kuće ove su se godine vodile jednim od tradicionalnih vjerovanja. Uopće nije važno hoćemo li za Silvestrovo odabrati trendi haljinu do poda ili koljena, kombinezon ili usku kožnatu suknju do struka, važno je da odražava naš stil i osobnost. Ključ je u modnim dodacima i uzorcima naše kreacije.

Baš kao što mladenke i dandanas slijede tradiciju da na dan vjenčanja imaju na sebi nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno i nešto plavo, čime simboliziraju završetak jednoga životnog poglavlja i početak drugoga, tako su modne preporuke za ispraćaj stare godine i što sretniji doček nove nešto čipkasto, nešto krzneno, nešto šljokičasto i nešto u boji.

Sve nijanseplave 

Osobito su popularne odjevne kombinacije u svim nijansama plave kao što su to predstavili Michael Kors, Cavalli, španjolski kreator Ulises Mérida i maštovita kineska dizajnerica Masha Ma. Za one klasična stila i za ljubitelje mode koji nisu od kolorita imperativ su strogo crno-bijele novogodišnje kombinacije. Ovu su sezonu i muške odjevne kreacije osim u koloritu napokon raznovrsnije u modnim dodacima.

Cilindar i rukavice

Za razliku od prethodnih sezona posebno su u muškom ‘looku’ do izražaja došli dodaci iz sredine prošlog stoljeća. Tako su šešir, za hrabrije cilindar, ili obična šilterica od štofa, obuća u žarkim bojama vina ili petroleja i rukavice glavni modni ukrasi ležerne novogodišnje kombinacije, ali izvrsno pristaju i uz klasično svečano odijelo, kao što je preporuka modne kuće alexander McQueen.

06. svibanj 2024 14:00