Lider trend
StoryEditor

Predstavljen program sajma Place2go

08. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Predstavljen je cjelokupan program sajma Place2go, popis izlagača, predavanja te nagradne igre koje očekuju posjetitelje na drugom međunarodnom sajmu, koji se održava od 15. do 17. ožujka u Zagrebu.

Više od 168 izlagača iz čak 17 zemalja posjetiteljima će predstaviti nove trendove u turizmu, bogatstvo ponude, cijene aranžmana, aviokarata, smještaja. Tijekom tri dana održavanja sajma posjetitelji će saznati što ih sve očekuje u SAD-u, Indoneziji, Kataru, Tunisu, Turskoj, Indiji, na Tajlandu ili Malti, ali i na onim malo bližim destinacijama poput Njemačke, Italije, Austrije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Albanije i naravno Hrvatske.

Direktorica sajma, Damjana Domanovac, na konferenciji za medije istaknula je posebnosti u ovogodišnjoj organizaciji. Najveća novost je da se sajam održava u dvije dvorane. Osim ponude u glavnoj dvorani, u kojoj su postavljeni štandovi izlagača, posjetitelji će u dodatnoj dvorani – balonu Boćarskog doma moći istražiti Gastro ulicu u kojoj će hrvatski i svjetski kuhari demonstrirati svoje kulinarske vještine i time predstaviti pojedine svjetske gastronomije. Tako će se na Place2go sajmu moći isprobati orijentalni specijaliteti iz restorana Aladdin, turski iz restorana Lokma, indijski iz restorana Maharadja, francuski iz restorana Les Ponts, dok će tajlandska jela pripremati kuhar iz Tajlanda u suradnji s restoranom Klub Književnika.

Posjetitelji mogu svratiti na Place2go market gdje će se prodavati autohtoni hrvatski i strani proizvodi. Tako će posjetitelji na primjer moći kupiti egzotično voće i povrće, turske slastice, indijske suvenire, sok od bamije za koji se priča da je ‘prirodni botox‘, biljnu kozmetiku i još mnogo toga. Tržnice grada Zagreba ustupit će karakteristične suncobrane, kako bi market bio ‘Dolac u malom‘.

Tijekom trajanja sajma održavat će se i predavanja i prezentacije o raznim putovanjima i destinacijama, a kao i prošle godine bit će organizirana nagradna igra ‘Place2go putovnica‘ pa će se za atraktivna putovanja prvo morati proputovati sajmom i skupiti pečate u putovnici, koja je ujedno i katalog sajma. Samo neke od nagrada su: putovanje za dvije osobe u za Bangkok (Austrian Airlines, TZ Tajland), boravak u luksuznom hotelu Le Touessrok na Mauricijusu (turistička agencija Travels in style), putovanje u Krakow, putovanje u Milano i jezera sjeverne Italije (turistička agencija Mondo travel), vikend u Berlinu (TCME, Lufthansa), sedmodnevno jedrenje po Jadranu (magazin Putovanja za dvoje), fotelja Waver dizajnera Konstantina Grcica (Meridijani i Tehno-Klara d.o.o., zasutupnik za Vitru), Samsonite kofer i neseser iz Cosmolite kolekcije (Maras), 3 povratne aviokarte za europske destinacije (Croatia Airlines), najam automobila s gorivom i tri noćenja u Hévízu, Mađarska (Sixt, Hunguest Hotel Mirage Hévíz).

18. svibanj 2024 20:57