Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Divjak u Medulinu, sindikati o štrajku u školama, konferencija o golf turizmu...

14. Listopad 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 14. listopada:

MEDULIN - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će na svečanosti otvaranja nadogradnje Osnovne škole dr. Mate Demarina i školske sportske dvorane u Medulinu, vrijedne oko 42 milijuna kuna (10 sati, Munida 3). Nakon prigodnog programa, u društvu ravnateljice škole i predstavnika lokalne zajednice, ministrica će obići zgradu i dvoranu, a izjavu za novinare dat će oko 11,15 sati.

ZADAR - Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić dodijelit će ugovore za koje je to ministarstvo osiguralo nacionalna i europska sredstva. Svečano uručivanje ugovora u Zadarskoj županiji održat će se u 15 sati (Božidara Petranovića 8).

ZAGREB - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja na konferenciji za novinare će izvijestiti o štrajku u osnovnim i srednjim školama i najaviti u kojim će se županijama iduće štrajkati. Govorit će predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec (12 sati, zgrada sindikata Hypatia, 1. kat, dvorana Andromeda, Ulica Florijana Andrašeca 18a).

ZAPREŠIĆ - Peta konferencija o golf turizmu raspravit će teme vezane za razvoj tog selektivnog oblika turizma, od investicija do zakonske regulative, te predstaviti analizu javnog mnijenja o golfu (9,00 sati početak; 8,40 sati izjave za medije, Novi Dvori - Vršilnica i Golf centar).

ZAGREB - Konferencija „Hrvatska kakvu trebamo - digitalno društvo", u organizaciji Večernjeg lista. Teme rasprave su: hrvatski građani kao e-građani i digitalizacija obitelji u Hrvatskoj te digitalizacija poslovanja u Hrvatskoj. Stručna predavanja održat će Ivan Lukač iz Glavne uprave za promet iz Europske komisije, ministar uprave Ivan Malenica i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za digitalno društvo Bernard Gršić. Organizator najavljuje da će skup otvoriti premijer Andrej Plenković (10,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Akcija Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Sve na jednom mjestu“ nastavlja se informativnim radionicama o unutarnjem tržištu EU-a, koje će se održati na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Stručnjaci Ministarstva gospodarstva će govoriti o tome kako pokrenuti vlastito poslovanje odmah po završetku fakulteta i pružati usluge na unutarnjem tržištu EU. Studenti će imati prilike saznati i kako zaštititi svoja potrošačka prava prilikom online kupovine itd. Na FER dolazi i ministar Darko Horvat koji će, nakon izjava za medije koje su predviđene u 12:00 sati, obići Centar umjetne inteligencije koji je nedavno otvoren na tom fakultetu.

19. travanj 2024 04:34