Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o novom kalendaru, ribari o ribarstvu, 100. HEP-ova punionica za električna vozila 

08. Studeni 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 8. studenog:

ZAGREB - Hrvatski sabor u petak će raspravljati o prijedlogu novog kalendara blagdana i spomendana kojim se Dan državnosti vraća na 30. svibnja, datum koji se obilježavao do 2001.godine i koji označava konstituiranje prvoga višestranačkog demokratskog Sabora 1990. godine (9,30 sati).

ZAGREB - U organizaciji Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež te Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održava se konferencija povodom 30. godišnjice Konvencije o pravima djeteta (10 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilmetodska 5). Strani i domaći stručnjaci razmijenit će iskustva o postignućima nakon donošenja i ratifikacije Konvencije. Na konferenciji sudjeluje i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja će održati prigodni govor.

ZAGREB - Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (17 sati, Trg žrtava fašizma 4).

DUBROVNIK - Susret ribara Hrvatske obrtničke komore na kojem će se održati rasprave „Aktualno stanje i perspektive hrvatskog ribarstva“, „Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020. godine“ i „Inspekcijski nadzor u ribarstvu“. Sudionici su predstavnici nadležnih ministarstava i institucija te vodstvo Ceha ribarstva i akvakulture Hrvatske obrtničke komore. Izjave za medije predviđene su u 10:40 sati, nakon svečanog otvorenja (9 sati, Hotel Ariston, Importanne Hotels&Resort, Ulica kardinala Stepinca 31).

KRIŽEVCI - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zajedno s predsjednikom Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeranom Vrbancom, poduzetnicima će uručiti ugovore za Program dodjele državnih potpora za provjeru inovativnog koncepta – PoC8. Vrijednost Ugovora iznosi 32,6 milijuna kuna, a primit će ih 83 poduzetnika koji su prošli prag prihvatljivosti od 60 posto. (u 12,30 sati, sportska dvorana Gimnazije I. Z. Dijankovečkog, Potočka ulica 26)

ZAGREB - Puštanje u rad 100. HEP-ove punionice za električna vozila. Punionicu će u rad pustiti predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Postavljanje javnih punionica HEP financira vlastitim i sredstvima iz EU-ovih fondova (11 sati, Trg kralja Tomislava).

25. travanj 2024 14:11