Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sabor o Obalnoj straži, konferencija socijalnih radnika, otvorenje Ambiente...

09. Listopad 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 9. listopada:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora raspravom o novom zakonu o Obalnoj straži, koji se donosi nakon 12 godina, a regulira sva pitanja vezana za funkcioniranje Obalne straže. Novina zakona je u tome što se utvrđuju uvjeti za davanje ovlasti ovlaštenim osobama Obalne straže za obavljanje inspekcijskih poslova na moru u pojedinim upravnim područjima. Predloženi zakon uređuje postupanja vezana uz nadzor morskog ribarstva, nadzor sigurnosti plovidbe, zaštitu morskog okoliša, zaštitu prirode i kulturne baštine. Donošenje zakona, ističu predlagatelji, predstavlja daljnje unaprjeđenje sustava domovinske sigurnosti, te jačanje suradnje i koordinacije nadležnih državnih tijela na moru (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečano otvorenje X. konferencije socijalnih radnika kojem će, među ostalima, nazočiti i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović  (12 sati, hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2).

ZAGREB -  Okrugli stol o mirovinama hrvatskih branitelja ostvarenim po posebnim propisima u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja. Uz predstavnike ministarstva, sudjelovat će predstavnici drugih državnih tijela i institucija te udruga iz Domovinskog rata. Izjave se mogu uzeti pola sata prije početka događaja (10 sati, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1).

ZAGREB -  Predstavljanje "PoMoZi Da" projekta za očuvanje i zaštitu mentalnog zdravlja djece školske dobi. Edukativnim programom se nastavnicima i drugim odgojno – obrazovnim djelatnicima želi pomoći da budu osobe od povjerenja i podrške, da upute učenike na traženje pomoći te se želi stvoriti podržavajuća okolina djeci i mladima u kojoj će moći lakše očuvati i zaštiti svoje mentalno zdravlje. Program će predstaviti stručni tim Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a uvodnim govorom će se obratiti doktorice Sanja Musić Milanović i Ljiljana Muslić (od 10 do 14,20 sati, Kuća Europe, Augusta Cesarca 4). 

ZAGREB - Na 46. međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koji će se održati od 9. do 13. listopada na Zagrebačkom velesajmu, predstavit će se 461 izlagač, što je 30 posto više nego prošle godine. Ambienta će svečano biti otvorena u 11 sati (Zagrebački Velesajam, Kongresna dvorana, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB -  AZ mirovinski fondovi organiziraju druženje s medijima na kojem će predsjednik Uprave Kristijan Buk i član Uprave Mario Staroselčić govoriti o poslovanju AZ mirovinskih fondova te aktualnim ulaganjima u hrvatsko gospodarstvo. Kako je najavljeno, na druženju s novinarima bit će i predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin te predsjednik Nadzornog odbora The Garden Brewery Tomislav Alpeza (11 sati, The Garden Bar&Kitchen, Preradovićeva 12).

19. travanj 2024 00:18