Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sindikati o štrajku, Hrvatsko-njemački gospodarski forum, kongres ugostitelja, inicijativa ‘Zasadi drvo, ne budi panj‘...

21. Listopad 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 21. listopada:

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na temu "Štrajk u osnovnim i srednjim školama" - izvještaj i najava daljnjeg tijeka štrajka. Govorit će predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec (12 sati, Florijana Andrašeca 18a).

TUČEPI - Stručni skup ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova pod nazivom "Upravljanje promjenama u srednjoškolskoj ustanovi", u organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja na kojem će predavanje održati ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (11 sati, Bluesun hotel Alga, Dračevice). Ministrica će nakon predavanja, oko 12 sati, dati izjavu novinarima.

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Dobre prakse u borbi protiv zločina iz mržnje i govora mržnje", u organizaciji Centra za mirovne studije i Kuće ljudskih prava Zagreb (9 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2). U sklopu konferencije bit će predstavljen "Priručnik o dobrim praksama suzbijanja govora mržnje i zločina iz mržnje", koji donosi pregled 24 različita primjera prevencije, informiranja javnosti, podizanja svijesti, praćenja i procesuiranja te pružanja zaštite žrtvama zločina iz mržnje i govora mržnje, koji institucije i organizacije civilnog društva provode diljem Europske unije. Sudjelovat će više od 100 sudionika i sudionica iz 21 države članice Europske unije.

ZAGREB - "Hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem" u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH (9 sati, Hotel Aristos, Cebini 33). Ovogodišnji 24. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom održava se 21. i 22. listopada pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Zagreba. Simpoziju će nazočiti više od 250 osoba, predstavnika nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom s područja cijele Hrvatske, predstavnika krovnih organizacija iz Regije te Europskog foruma osoba s invaliditetom čija je SOIH članica.

ZAGREB - Predstavljanje Građanske inicijative "Zasadi drvo, ne budi panj" pokrenute idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju okoliša, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena (11 sati, Šumarski fakultet, Svetošimunska cesta 25). Inicijativa je okupila brojne pojedince, predstavnike gradova, institucija, udruga, te Hrvatskih šuma koje će na nacionalnoj razini poduprijeti tu akciju te pronaći dodatne lokacije za sadnju.

ZAGREB - Ministar gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmaier boravit će, na poziv hrvatskog ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, u službenom posjetu Hrvatskoj. Ministar Altmaier te članovi njemačkog parlamentarnog i gospodarskog izaslanstva razgovarat će s ministrom Horvatom i hrvatskim izaslanstvom o daljnjem jačanju izuzetno dobrih međusobnih gospodarskih odnosa te nadolazećem predsjedanju Hrvatske Vijećem EU tijekom prve polovice 2020. godine, kao i Njemačke u drugoj polovici 2020. godine. Mediji mogu snimiti početak sastanka, koji je predviđen u 9,10 sati, a izjave za medije ministara Horvata i Altmaiera predviđene su u 10 sati u holu Ministarstva gospodarstva (Ulica grada Vukovara 78). 

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se Hrvatsko-njemački gospodarski forum, na kojem će sudjelovati i hrvatski ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te njemački ministar gospodarstva i energetike Peter Altmaier, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj. Glavne teme foruma, na kojem će sudjelovati i brojni gospodarstvenici, obuhvatit će područja digitalizacije, inovacija i industrije 4.0 (16,45 sati, HGK, Rooseveltov trg 2). 

ZAGREB - Treći investicijski forum zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije u organizaciji Medicinske grupe uz brojne će sudionike iz iz industrije turizma i zdravlja raspraviti teme investicija u zdravstveni turizam te stanje u tom smislu u Hrvatskoj i regiji (9 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ČAKOVEC - Prvi Nacionalni kongres ugostitelja u organizaciji Koordinacije ugostitelja Hrvatske okupit će oko 300 ugostitelja i drugih sudionika iz cijele Hrvatske te raspraviti aktualne teme iz te djelatnosti i vizije za budućnost. Organizatori na kongresu najavljuju i ministra turizma Garija Cappellija (10 sati, Centar za kulturu, Trg Republike 3).

RIJEKA - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na svečanosti kojom će se obilježiti uspostavljanje novog brodskog i intermodalnog servisa brodara COSCO Shipping Lines iz luke Rijeka prema državama srednje Europe. Izjave za medije predviđene su u 17,05 sati (16,30 sati, Kontejnerski terminal Jadranska vrata, Brajdica 16).

24. travanj 2024 17:39