Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Sabora, 28. obljetnica žrtava Voćina, sastanak SOMK-a i ministrice Divjak...

13. Prosinac 2019.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 13. prosinca:

ZAGREB – Nastavak 15. sjednice Hrvatskog sabora (9.30 sati, Trg sv. Marka 6)  na kojoj će biti raspravljen Konačni prijedlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o strateškom partnerstvu između Europske unije i njezinih država članica i Japana u svrhu razvoja i jačanja suradnje, a u podne će se glasovati o raspravljenim točkama dnevnog reda. Sporazum je prvi dvostrani sporazum između Europske unije i njezinih država članica, s jedne strane, i Japana, s druge strane i njime je stvoren stabilan okvir za odnose između Europske unije i Japana, te platforma za bližu suradnju i dijalog u nizu političkih područja. Ciljevi Sporazuma su konsolidirati i ojačati veze između Europske unije i njezinih država članica s Japanom, jačati politički dijalog, produbljivati bilateralnu suradnju i razvijati zajedničko djelovanje u multilateralnim forumima, stoji u obrazloženju.

VOĆIN - U povodu 28. obljetnice žrtava Voćina u Domovinskom predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović nazočit će misi u Voćinu (u 12 sati, Trg Gospe Voćinske bb)

SPLIT - Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić susret će se sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom. Dužnosnici će razgovarati o provedbi europskih projekata na području te županije i regionalnom razvoju. Nakon sastanka ministar će dati izjavu za medije (u 12 sati, Domovinskog rata 2).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak  otvorit će znanstveno-stručni skup "Kako je biti adolescent u Hrvatskoj danas?" (u 10 sati, Donje Svetice 38). Organizator skupa je Laboratorij za prevencijska istraživanja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na skupu će biti predstavljeni rezultati projekta "Pozitivan razvoj adolescenata u Hrvatskoj". 

ZAGREB - Predstavnici Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske (SOMK) sastat će se s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak kako bi razgovarali o stanju u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, te  o izmjenama i dopunama postojećeg Zakona o ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju (u 12 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38). Predsjednica SOMK-a Božica Žilić dat će izjavu o rezultatima sastanka po njegovu završetku.

ZAGREB -  Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar dodjelit će nagrade pobjednicima nagradnog natječaja Škola bez droge - grad bez droge (u 12 sati, Mirogojska 16). Na svečanosti će biti prisutne osobe iz javnog i sportskog života grada Zagreba, među kojima su Lino Červar, Igor Vori, Davor Dominiković te rukometaši RK Prvog plinarskog društva Zagreb.

ZAGREB – Konferencija za medije povodom početka operativne akcije Ministarstva unutarnjih poslova „Mir i dobro“ koja se ove godine provodi 26. godinu zaredom, a usmjerena je na senzibilizaciju javnosti i zakonske odredbe kojima je regulirana uporaba pirotehničkih sredstava (u 12 sati u prostorijama Protueksplozijske službe, Zagreb, I. Oranički odvojak br. 2).

ZAGREB - Hrvatske zračne luke ukupno su u deset mjeseci ove godine zabilježile 10,7 milijuna putnika ili 8,3 posto više nego u istom razdoblju 2018., a porast broja putnika ostvaren je i u listopadu, i to za 12,3 posto na 1,02 milijuna putnika, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

PREDSJEDNIČKI IZBORI:

VIROVITICA - Kandidtkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na predizbornom skupu HDZ-a u Virovitici (u 18,30 sati, restoran Luka KTC, Vukovarska cesta 3/3).

OGULIN -Predizborni skup predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića (u 17 sati, Sportska dvorana, Ulica Josipa bana Jelačića).

03. svibanj 2024 20:14