Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada o proračunu, Sabor o amandmanima, sindikati o štrajku...

31. Listopad 2019.
Vlada RH, sjednica vlade, predsjednik vlade, ministri, Andrej Plenkovićfoto Ratko Mavar
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 31. listopada:

ZAGREB - Vlada bi sa sjednice u četvrtak u saborsku proceduru trebala poslati rebalans proračuna za ovu godinu te prijedlog proračuna za iduću godinu, paket zakonskih prijedloga kojima definira četvrti krug porezne reforme te usvojiti uredbu o minimalnoj plaći (9 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Hrvatski sabor glasovat će o amandmanima na prijedlog izmjena i dopuna zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje a u podne će biti glasovanje o raspravljenim točkama dnevnog reda (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za novinare govorit će o štrajku u osnovnim i srednjim školama (11 sati, zgrada sindikata Hypatia, Ulica Florijana Androšeca 18/a).

ZAGREB - Račune u bankama ili štedionicama ima 3,76 milijuna hrvatskih građana, objavila je Financijska agencija (Fina) u povodu Svjetskog dana štednje koji se obilježava 31. listopada. Prema stanju kraja rujna ove godine, bilo je ukupno 10,6 milijuna otvorenih računa, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine manje za 3,5 posto, podaci su Fine iz analize o broju računa poslovnih subjekta i građana kod kreditnih institucija. 

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine ostao je nepromijenjen u odnosu na kolovoz, a u odnosu na rujan prošle godine je manji za 3,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

23. travanj 2024 11:23