Hrvatska
StoryEditor

Kineska investitorica Jiang Yu postala suvlasnica Toplice Hotela i naumila otvoriti Centar tradicionalne kineske medicine

25. Rujan 2019.
Jiang Yu i Željko Kolar

Dan prije sudjelovanja na Liderovoj konferenciji Dan velikih planova kineska investitorica Jiang Yu odradila je vrlo konstruktivan posjet Krapinsko-zagorskoj županiji. Osim što je kupila vlasnički udio u Toplice Hotelu u Krapinskim Toplicama, najavila je kako tamo planira otvoriti i Centar tradicionalne kineske medicine.

– Projekt u Krapinskim Toplicama nam je jako važan i želimo otvoriti prvi Centar tradicionalne kineske medicine u Hrvatskoj. Nadamo se da će u studenome doći naši liječnici i onda ćemo organizirati konferenciju gdje ćemo Vladu, Ministarstvo zdravstva i doktore upoznati s našom medicinom. To će donijeti mnogo benefita lokalnom stanovništvu, prije svega u zapošljavanju, te u liječenju, jer tradicionalna kineska medicina nudi mnogo načina liječenja – pojasnila je Yu.

Župan Željko Kolar nakon sastanka s Yu izvijestio je kako će takav centar pogodovati zapošljavanju ljudi, baš kao i novi hotel i kongresni centar, objekt bivše Političke škole u Kumrovcu, koji će biti u funkciji već u kasno proljeće, a potom će se u drugoj fazi radova usmjeriti na nadogradnje i nove sadržaje. 

Predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica Zvonko Očić dodao je kako se kroz mjesec dana kreće u rekonstrukciju cijelog kata Toplice Hotela kako bi se uredile sobe za kongres medicinskih radnika koji će se održavati u Budimpešti, a jedan dio sudionika došao bi i u Hrvatsku.

Podsjetimo, kineska investitorica Yu najavila je i niz drugih projekata u Krapinskim Toplicama poput gradnje doma za starije, novog hotela, turističkih vila, dolaska kineskih liječnika koji bi u bivšoj klinici za dijalizu imali svoj administrativni centar.

24. travanj 2024 02:55