Hrvatska
StoryEditor

U jeku Šaranovićeve kupnje dionica Kraša, Nevena Pivac ušla u Nadzorni odbor

10. Listopad 2019.
foto Dražen Lapić/Lider

U jeku borbe za preuzimanje Kraša Nadzorni odbor te kompanije dobio je dvije nove članice inače sedmeročlanog Nadzornog odbora.

To su Ana Mikuš Beban, zamjenica predsjednika NO-a (umjesto Tomislava Jovića), koja je nova predstavnica KRAŠ–ESOP-a i Nevena Pivac (umjesto Mladena Butkovića), koja je članica NO-a PPK-a, i predstavlja MESNU INDUSTRIJU BRAĆA PIVAC.

Marija Carić (KRAŠ-ESOP) dobila je novi mandat. Preostali članovi NO-a KRAŠA su Zoran Parać (predsjednik NO-a), Zlatan Lisica, Vedran Tolić i predstavnik radnika Darko Đeneš.

Odluke Skupštine KRAŠA od 31. svibnja odmah su i objavljene. Tada je dionica vrijedila 390 kuna. Mandat novim članovima NO-a počeo je 11. rujna, kad su dionice porasle na više od 500 kuna, a objavu na stranicama Sudskog registra 3. listopada, koja je podsjetila je na te promjene, dionica KRAŠA dočekala je na 900 kuna.

U međuvremenu je KAPPA STAR srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića agresivnom kupnjom digao cijenu i iznad 1000 kuna. Na zatvaranju burze u srijedu dionica je vrijedila 994 kune.

12. travanj 2024 12:27