Kompanije
StoryEditor

Badurina, Mihaljević i Soldo preuzeli Upravu HPB-a

12. Rujan 2019.
Nova Uprava HPB-a

Počela je s radom nova Uprava Hrvatske poštanske banke u sastavu: Marko Badurina, predsjednik te Anto Mihaljević i Ivan Soldo, članovi koji će banku voditi sljedeće dvije godine, stoji u priopćenju HPB-a.

Marko Badurina karijeru je započeo 2007. u Volksbanci u Sektoru riznice, a 2012. preuzima funkciju zamjenika direktora Sektora financijskih tržišta u istoj banci koja 2013. postaje Sberbank. U posljednje dvije godine do prelaska u HPB bio je savjetnik Uprave Sberbanke zadužen za razvoj i provedbu strategije u segmentima poslovanja na financijskim tržištima i investicijskom bankarstvu te za unaprjeđenje poslovanja svih segmenata banke s institucionalnim i velikim korporativnim klijentima.

Anto Mihaljević ima 18 godina iskustva u financijskoj industriji od kojih je 14 godina radio u bankarstvu. Gotovo cijelu dosadašnju karijeru proveo je u Unicredit grupi; u Zagrebačkoj banci na različitim rukovoditeljskim pozicijama te Unicredit Leasingu i Allianzu Zagreb. Od veljače 2019. do prelaska u HPB radio je u Kentbanci na poziciji direktora Sektora za poslovanje sa stanovništvom.

Ivan Soldo od 2005. do 2011. stječe iskustvo u KPMG Croatia, Fima Fas (kasnije Weip Savjetovanje) i Ipreo Ltd (danas IHS Markit) u Beču. Od 2011. radi u Raiffeisen Bank International u Beču gdje je tijekom osam godina napredovao od analitičara banaka i financijskih institucija do izvršnog direktora za upravljanje rizicima financijskih institucija i država te sudjelovao u projektima spajanja.

Dosadašnji predsjednik Uprave Tomislav Vuić i članovi Domagoj Karadjole i Mladen Mrvelj nakon petogodišnjeg mandata odlaze iz HPB-a.

HPB je šest na ljestvici banaka u Hrvatskoj s aktivom koja je 30. lipnja 2019. iznosila 23,2 milijarde kuna i udjelom na bankarskom tržištu od 5,6 posto.

13. travanj 2024 09:10