Kompanije
StoryEditor

Dalibor Ćubela imenovan general managerom i zamjenikom predsjednika Uprave Zagrebačke banke, čeka se HNB

13. Studeni 2019.
Dalibor Ćubela, predloženi general manager i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke

Nadzorni odbor Zagrebačke banke odobrio je kandidaturu Dalibora Ćubele na mjesto general managera i zamjenika predsjednika Uprave, za što je potrebno odobrenje Hrvatske narodne banke.

Dalibor Ćubela, trenutno predsjednik Uprave UniCredit Bank d.d. u Bosni i Hercegovini, na toj će funkciji zamijeniti Claudia Cesaria, koji će preuzeti ulogu zamjenika predsjednika Uprave UniCredit Bank Romania, što je predmet odobravanja Narodne banke Rumunjske.

- Htjeli bismo zahvaliti Claudiu na njegovu doprinosu tijekom protekle tri i pol godine, jer je zajedno s Upravom banke definirao i implementirao našu strategiju, koja je dodatno ojačala vodeću poziciju Zagrebačke banke. Želimo mu mnogo uspjeha u Rumunjskoj - komentirali su Gianfranco Bisagni i Niccolo Ubertalli, glavni direktori UniCreditovog Komercijalnoga bankarstva za Srednju i istočnu Europu (SIE).

- Dalibor je uspješno vodio dvije UniCreditove banke u regiji SIE te je uvijek pokazivao veliku predanost i vodstvo. Tijekom dugogodišnje karijere ostvario je velik utjecaj zahvaljujući svom iskustvu u raznim poslovnim područjima. To nam daje povjerenje da će, kao uspješan bankar, osigurati daljnji rast naše banke na hrvatskom tržištu - zajključuju Bisagni i Ubertalli. 

Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke dodao je kako mu je drago što može izraziti dobrodošlicu Daliboru u njihovu organizaciju.

- Zahvaljujući njegovim uspješnim rezultatima, siguran sam da će nam moći pružati podršku u postavljanju i implementaciji nadolazeće strategije naše banke. Također, htio bih zahvaliti Claudiu: njegove menadžerske vještine i velika posvećenost koju je pokazao tijekom proteklih nekoliko godina omogućile su našoj banci da raste i ostvari odlične rezultate te tako potvrdi svoju vodeću poziciju u Hrvatskoj. Želim mu sve najbolje u njegovom novom profesionalnom izazovu - zaključio je Živaljić. 

25. travanj 2024 01:07