Kompanije
StoryEditor

Ponudu svog hotela obitelj Bogović sjajno dopunila salašem

01. Studeni 2019.
Ivan Bogović
Tvrtka Đuro Đaković Stan obitelji Bogović iz Slavonskog Broda u početku se bavila upravljanjem zgradama i održavanjem nekretnina, no ubrzo je posao proširila na turistički sektor, i to onaj s predznakom eko-etno. Bogovići su najprije sagradili hotel pa salaš s velikim brojem sadržaja koji posjećuje mnogo turističkih skupina iz Hrvatske, okolnih država i srednje Europe. Sadržajima koje nude gostima uvijek se provlači autohtoni doživljaj Slavonije

Potkraj 1995. obiteljsku tvrtku Đuro Đaković Stan osnovao je Antun Bogović iz Slavonskog Broda, koji se s nekoliko kolega s kojima je dotad radio počeo baviti upravljanjem zgradama i održavanjem nekretnina. Osim tim poslom, obitelj Bogović u to se vrijeme intenzivno bavila poljodjelstvom, ratarstvom i stočarstvom.

Tvrtka i danas upravlja nekretninama, ali na mjesto njezina direktora došao je Antunov sin Ivan te je poslovanje prošireno na turističku djelatnost. Obitelj Bogović je od 2006. vlasnica hotela Savus u Slavonskom Brodu. Riječ je o prvom hotelu u tome gradu otvorenom nakon više od sedamdeset godina, a pruža usluge smještaja, catteringa, nudi hranu i piće, sportsko-rekreativne sadržaje, priprema domaće ekološke proizvode za potrebe restorana i organizira lovni turizam.

Hotel ima 13 soba i dva apartmana, restoran, kavanu i kongresnu dvoranu te većinom pruža usluge poslovnom sektoru organiziranjem kongresa, konferencija, prezentacija i predavanja. Suradnja s poslovnim sektorom urodila je razvojem eko-etnoturizma na salašu Savus isključivo zbog potrebe da se gostima hotela koji dolaze na kongrese ponudi kvalitetan turistički sadržaj. Zbog toga su organizirani jednodnevni izleti ili radionice u sklopu kongresa kako bi se razbila monotonija i doživjelo nešto novo. Tako je unaprijeđena ponuda koja je jedinstvena u odnosu na sve ostalo što se nudi u široj okolici.

Obitelj Bogović je prije deset godina odlučila razvijati eko-etnoturizam na salašu i predstaviti tradiciju i autohtonost Slavonije. Prvi brodski salaš prostire se na deset hektara bajkovita krajolika, šume i livada, s pogledom na panoramu Slavonskog Broda. Na njemu je više različitih sportskih terena; nekoliko nogometnih, za odbojku, golf, boćalište, a tu su i kilometri uređenih šetnica i staza za džoging, arena za paintball, ostale sportske aktivnosti i bazen.

U ponudi sadržaja na salašu posebno se ističe ambijentalno uređena Slavonska kuća, u vinskom podrumu su slavonsko vino i rakija, a domaći specijaliteti pripremaju se pred gostima prema tradicionalnim slavonskim receptima na vatri slavonskog hrasta, primjerice šaran na rašljama te razne mesne delicije, čime se, uz još mnogo naglašenih detalja, želi ispričati priča o bogatstvu tradicije i kvaliteti života u Slavoniji. 

– Nudimo ono u čemu smo kvalitetni, ono što smo mi i što znamo najbolje raditi i tako predstaviti Slavoniju – ističe Ivan Bogović, dodajući da su u pripremi novi, posebni sadržaji o kojima još ne može konkretnije govoriti, a koji će njihovu turističku ponudu činiti jedinstvenom i različitom od svih ostalih u sektoru eko-etnoturizma u Slavoniji.

Da bi se sve to postiglo, obitelj Bogović je, kaže Ivan, u salaš Savus uložila malo više od pola milijuna eura. Prema Ivanovim riječima, obitelj je trenutačno usmjerena na proširenje salaša na kojem temelji daljnji razvoj turističke djelatnosti, a njihovi su posjetitelji ljubitelji tradicionalne slavonske hrane i tamburice; skupine gostiju iz poslovnog sektora, turističke i velike obiteljske skupine iz svih krajeva Lijepe Naše, iz susjedne Bosne i Hercegovine te Srbije, a sve češće svraćaju i gosti iz srednje Europe.

20. travanj 2024 03:40